Noże do masła

Idealne do rozsmarowywania

Noże do masła są niezbędnym akcesorium w każdej kuchni. Warto posiadać je w kuchennej szufladzie bądź na blacie. Na stronie nakrywamy.pl znajdziemy noże wykonane ze stali nierdzewnej, które charakteryzują się szerokim i lekko zaokrąglonym ostrzem o odpowiedniej twardości, które ułatwia nabieranie masła i rozsmarowywanie. 

Noże do masła Zassenhaus charakteryzują się zaokrągloną ergonomiczną rękojeścią z tworzywa sztucznego lub wykonaną z wysokiej jakości drewna oliwnego bądź bukowego. Noże z rękojeścią z tworzywa można myć w zmywarce. Z kolei noże do masła Cilio wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, co sprawia, że są niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia. Noże do masła nadają się także do rozsmarowywania miękkich serów,  dżemów czy kremów. Dzięki szerokiemu wyborowi materiałów trzonków można je dopasować do innych akcesoriów kuchennych. Wszystkie trzonki wykonane są z dużą starannością, a ich kształt ułatwia trzymanie noża w dłoni i daje gwarancję, że nie będzie się wyślizgiwał.