Niemiecka jakość noży
Niemieckie noże kuchenne Zassenhaus to kolekcja noży ze stali nierdzewnej, z rękojeściami wykonanymi również z wysokiej jakości stali nierdzewnej lub drewna oliwionego. Spośród kolekcji noży kuchennych Zassenhaus można wybrać noże śniadaniowe, idealne do krojenia chleba, a także noże do masła czy sera. W kolekcji znalazł się również nóż o uniwersalnym zastosowaniu, wykonany ze stali węglowej, z antypoślizgową rękojeścią z tworzywa sztucznego. Szczególną zaletą takich produktów jest nieprzywieranie żywności podczas krojenia do ostrza noża.
Noże do masła i do sera charakteryzują się ciekawym designem z szerokimi ostrzami i zaokrąglonymi, łatwymi do trzymania rękojmiami, wykonanymi z kolorowych tworzyw sztucznych. Noże z rękojeściami z tworzyw sztucznych można z powodzeniem myć w zmywarce, bez szkody dla ich struktury. Dla wielbicieli klasyki są noże z rękojeścią drewnianą. Wyposażone są w ostre ostrze o odpowiedniej twardości, zapewniające bezpieczne krojenie. W kolekcji noży kuchennych Zassenhaus znalazły się także obieraczki do warzyw, wykonane z ceramicznym ostrzem i ergonomiczną rączką. Wszystkie produkty z kategorii noży kuchennych Zassenhaus można znaleźć na stronie nakrywamy.pl.