• z 2
  • z 2

Noże Kasumi

Noże Kasumi – japoński styl i jakość

Miasto Seki, to miasto w sercu Japonii. Jest dobrze znany z produkcji słynnych mieczy samurajskich – Katana od ponad tysiąca lat. Noże Kasumi wytwarzane są przez rodzinę Sumikama od ponad 27 pokoleń. Wyjątkowa, tradycyjna technika obróbki metali jest przekazywana i kontynuowana z pokolenia na pokolenie do dziś. Miasto Seki jest domem dla najbardziej znanych producentów noży o wysokiej jakości i estetyce, a Kasumi jest jednym z największych i najlepszych.

Noże Kasumi – cechy i charakterystyka

Noże Kasumi są wykonane ściśle według tradycyjnej japońskiej receptury, ale z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. W Japońskich firmach produkujących noże technologia jest strzeżona i z roku na rok udoskonalana. Najważniejsze cechy noża Kasumi to:

  • Tradycyjnie wykonane ostrze ze stali nierdzewnej sprawia, że noże Kasumi są efektowne i przyciągają wzrok. Projekt bardzo przypomina agresywny styl miecza samuraja. Ostrza i krawędzie z zaostrzonymi końcówkami znacznie ułatwiają cięcie, a design pasuje zarówno do tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni.
  • Ostrze noży Kasumi jest wykonane przy użyciu najnowszych tradycyjnych technik kucia z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Stali, która najlepiej sprawdza się w tego rodzaju przyborach kuchennych.
  • Metoda wyrobu zapewnia długowieczność noża. Cięcie i krojenie jest łatwe i przyjemne.
  • Krawędź ostrza noży Kasumi jest wyjątkowo ostra, co sprawia, że nóż ten jest bardzo wydajny w użyciu.
  • Nóż Kasumi wyposażony jest w wygodną i ergonomiczną rękojeść. Jest również bezpieczna w użyciu. Materiał użyty w rękojeści zapewnia również dogodne trzymanie noża. Nawet przy dłuższym krojeniu dłonie się nie męczą. Nóż nadaje się do użytku domowego, jak i profesjonalnego.
  • Pomimo tego, że noże Kasumi są bardzo skutecznym narzędziem, to ich cena jest rozsądna. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą noży Kasumi.

Jakie są zalety noży Kasumi?

Najważniejsze zalety tych wyjątkowych noży to

  • tradycyjna technika wyrobu
  • niezawodność
  • wytrzymałość
  • rękojeść zapewniająca dobry chwyt
  • wysokiej jakości stal nierdzewna
  • ostra krawędź, która nie wymaga częstego ostrzenia
  • przystępna cena

Do czego używać noża Kasumi w kuchni

Noże nadają się do wykorzystania zarówno w restauracji, jak i w domu. Sprawdzą się do filetowania i porcjowania mięsa. Są niezastąpione do szatkowania i krojenia warzyw. Można je wykorzystać również do krojenia pieczywa. Pomimo swoich większych rozmiarów można za ich pomocą również obierać owoce i warzywa.