Noże Zwieger

Noże Zwieger to przede wszystkim najstarsze i najbardziej klasyczne wśród klasycznych typów noży. Przez tysiąclecia w bardzo niewielkim stopniu zmieniały swój kształt, przy tym cały czas ewoluując do formy, która znamy obecnie. Stanowią jedno z najdoskonalszych, najbardziej ergonomicznych narzędzi kuchennych używanych na całym świecie.

Podstawowym materiałem noży jest oczywiście stal niemiecka (X50CrMoV15), czyli nie wnikając w szczegoły stop żelaza z węglem, oraz innymi dodatkami.Oznaczenie stali nie zależy od miejsca produkcji tylko od użytej jakości stali o odpowiednim symbolu. Twardość tej stali jest tym większa im więcej w niej węgla, zazywczaj od 48 do 52 HRC. Zasada jest prosta, im wyższa wartość tym większa twardość i tym lepszy nóż. Twardość noża powoduje, że znacznie dłużej jest ostry. Dodatkowo przy kolejnych ostrzeniach nóż traci znacznie mniej metalu.

Co kryją oznaczenia na nożu:

  • 4327- numer produktu Zwieger
  • 20 cm- długość ostrza
  • Rodzaj stali- w Zwieger zawsze jest to stal niemiecka

Solidne wykonanie, ergonomia i dbałość o najdrobniejsze szczegóły sprawia, że noże te są jednymi z bardziej pożądanych produktów na rynku.Dzięki ich zastosowaniu możemy w przyjemny i wygodny sposób przygotować ulubione potrawy. Pozwólmy sobie na odrobinę luksusu i zafundujmy dobrej jakości noże Gerlach, które z pewnością posłużą nam na długie lata. Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą Zwieger noże kuchenne i życzymy udanych zakupów.