Podobne

Separator do jajek

Separator do jajek - praktyczny gadżet do Twojej kuchni

 

Nowoczesny separator do jajek to zaskakująco praktyczny drobiazg stworzony specjalnie do łatwego i szybkiego rozdzielania żółtka od białka. Separator jajek jest niczym specjalnie wyprofilowana łyżka cedzakowa, która pozwala błyskawicznie i bezproblemowo rozdzielać jajka przy przygotowywaniu przeróżnych potraw i wypieków. Wykonany ze stali nierdzewnej lub tworzywa sztucznego, trwały i praktyczny. Niezastąpiony w kuchni każdego miłośnika domowych ciast, ciastek czy babeczek. Sprawdzi się także w przygotowywaniu przeróżnych sosów i potraw wymagających rozdzielenia białka od żółtka.

 

Dlaczego warto mieć oddzielacz do jajek?

 

Oddzielacz do jajek ma tylko jedną funkcję, czyli oddzielanie żółtka od białka. Spełnia ją jednak zaskakująco dobrze, przez co jest sporym ułatwieniem w przygotowywaniu wypieków i codziennym gotowaniu. Dzięki niemu nigdy nie uszkodzisz już żółtka. Nie będziesz też musieć martwić się o trudne do usunięcia kawałki skorupek czy zanieczyszczenia trafiające do jajek przy klasycznym rozdzielaniu. Unikniesz także brudzenia rąk. Oddzielacz nie jest dużym wydatkiem, a gwarantuje duży komfort użytkowania i oszczędność czasu. Ma wiele zalet i znacznie ułatwia przygotowywanie jajek do wypieków, deserów i innych potraw. Naprawdę warto mieć go pod ręką.

 

Separator jajek w praktyce

 

Poręczny separator jajek to niezwykle praktyczne narzędzie, które sprawi, że przygotowywanie biszkoptu, sernika, bezy, tortów, tradycyjnego lukru czy puszystych naleśników stanie się znacznie łatwiejsze. Dzięki niemu wszystkie wypieki i dania wymagające rozdzielenia jajek przestaną być utrapieniem. Separator jest banalnie prosty w użyciu, wystarczy oprzeć go na szklance, kubku lub miseczce i wbić do niego jajko. Białko przepłynie przez specjalnie zaprojektowane w tym celu otwory, rozdzielając je tym samym perfekcyjnie od żółtka. Można użyć go też nieco inaczej, wbijając wszystkie potrzebne jajka do miski i posługując się nim jak łyżką w celu "wyłowienia" żółtek.

 

Oddzielacz żółtka od białka dla miłośników domowych wypieków

 

Podobnie jak inne nietypowe, aczkolwiek zaskakująco praktyczne akcesoria do pieczenia, takie jak kulki ceramiczne czy maty silikonowe, oddzielacz żółtka od białka powinien znaleźć się w kuchni każdego pasjonata domowych wypieków. Stanowi też świetny pomysł na niecodzienny i niebanalny prezent. Przyda się nie tylko w pieczeniu, ale i w gotowaniu. Jest więc świetnym drobiazgiem, którym można obdarować każdego domowego szefa kuchni. Dla osób, którym zależy na maksymalnej oszczędności czasu i wygodzie polecamy oddzielacz Yolk Catcher, pozwalający na jednorazowe rozdzielenie nawet sześciu jajek.