Noże Kasumi – japoński styl i jakość
Miasto Seki, to miasto w sercu Japonii. Jest dobrze znany z produkcji słynnych mieczy samurajskich – Katana od ponad tysiąca lat. Noże Kasumi wytwarzane są przez rodzinę Sumikama od ponad 27 pokoleń. Wyjątkowa, tradycyjna technika obróbki metali jest przekazywana i kontynuowana z pokolenia na pokolenie do dziś. Miasto Seki jest domem dla najbardziej znanych producentów noży o wysokiej jakości i estetyce, a Kasumi jest jednym z największych i najlepszych.
Noże Kasumi – cechy i charakterystyka
Noże Kasumi są wykonane ściśle według tradycyjnej japońskiej receptury, ale z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. W Japońskich firmach produkujących noże technologia jest strzeżona i z roku na rok udoskonalana. Najważniejsze cechy noża Kasumi to:
- Tradycyjnie wykonane ostrze ze stali nierdzewnej sprawia, że noże Kasumi są efektowne i przyciągają wzrok. Projekt bardzo przypomina agresywny styl miecza samuraja. Ostrza i krawędzie z zaostrzonymi końcówkami znacznie ułatwiają cięcie, a design pasuje zarówno do tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni.
- Ostrze noży Kasumi jest wykonane przy użyciu najnowszych tradycyjnych technik kucia z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Stali, która najlepiej sprawdza się w tego rodzaju przyborach kuchennych.
- Metoda wyrobu zapewnia długowieczność noża. Cięcie i krojenie jest łatwe i przyjemne.
- Krawędź ostrza noży Kasumi jest wyjątkowo ostra, co sprawia, że nóż ten jest bardzo wydajny w użyciu.
- Nóż Kasumi wyposażony jest w wygodną i ergonomiczną rękojeść. Jest również bezpieczna w użyciu. Materiał użyty w rękojeści zapewnia również dogodne trzymanie noża. Nawet przy dłuższym krojeniu dłonie się nie męczą. Nóż nadaje się do użytku domowego, jak i profesjonalnego.
- Pomimo tego, że noże Kasumi są bardzo skutecznym narzędziem, to ich cena jest rozsądna. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą noży Kasumi.
Jakie są zalety noży Kasumi?
Najważniejsze zalety tych wyjątkowych noży to
- tradycyjna technika wyrobu
- niezawodność
- wytrzymałość
- rękojeść zapewniająca dobry chwyt
- wysokiej jakości stal nierdzewna
- ostra krawędź, która nie wymaga częstego ostrzenia
- przystępna cena
Do czego używać noża Kasumi w kuchni
Noże nadają się do wykorzystania zarówno w restauracji, jak i w domu. Sprawdzą się do filetowania i porcjowania mięsa. Są niezastąpione do szatkowania i krojenia warzyw. Można je wykorzystać również do krojenia pieczywa. Pomimo swoich większych rozmiarów można za ich pomocą również obierać owoce i warzywa.