PRODUKT, KTÓRY AKTUALNIE PRZEGLĄDASZ JEST OBECNIE NIEDOSTĘPNY

Nic straconego. Zobacz podobne produkty:

TYPHOON Żeliwna płyta grillowa 48x26 cm / gładka i żłobiona powierzchnia
KOD PRODUKTU: b31400.322

TYPHOON Żeliwna płyta grillowa 48x26 cm / gładka i żłobiona powierzchnia

250,00 
TOWAR CHWILOWO NIEDOSTĘPNY POWIADOM O DOSTĘPNOŚCI
Bezpieczne zakupy
Dostawa
Reklamacja i zwrot
Zapłać później
Zapytaj o produkt

TYPHOON Żeliwna płyta grillowa / gładka i żłobiona powierzchnia

  • Producent: Typhoon
  • Materiał: Żeliwo
  • Kolor: Czarny
  • Mycie w zmywarce: Nie
  • Indukcja: Nie
  • Gwarancja: 2 lata

Wymiary:

  • Długość: 48 cm
  • Szerokość: 26 cm
  • Wysokość: 2,0 cm

Zalety produktu. Dlaczego warto?

  • Płyta grillowa wykonana z wysokiej jakości, nietoksycznego żeliwa
  • Doskonała do smażenia i grillowania potraw na małej ilosci tłuszczu
  • Do wyboru dwie powierzchnie - jedna gładka do tradycyjnego smażenia, druga żłobkowana do grillowania potraw
  • Wyposażona w dwa uchwyty do wygodnego przenoszenia
  • Nadaje się do używania na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych oraz w piekarnikach
  • Na płycie żeliwnej, ciepło rozprowadza się równomiernie, co zapobiega przypalaniu potraw
  • Temperaturę 200°C osiąga w ciągu 4 minut na średnim ogniu
  • Żeliwo jest materiałem długowiecznym (przy odpowiednim dbaniu o nie)
  • Powierzchnia płyty ma właściwości nieprzywieralne (przy regularnym olejowaniu)
  • Gwarancja: 2 lata

Wskazówki użytkowania płyty żeliwnej:

  • Po każdym użyciu należy naczynie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym
  • Następnie nałożyć niewielką ilość oleju roślinnego, rozprowadzić, a nadmiar usunąć ręcznikiem
  • Do smażenia należy używać drewnianych, bambusowych lub plastikowych narzędzi
  • Gdy pojawi się rdza, wystarczy umyć, osuszyć i ponownie naolejować
  • Proces olejowania zapewnia konserwację i tworzy warstwę non-stick
  • OLEJOWANIE: po umyciu naczynia i osuszeniu pokryć powierzchnię olejem. Wstawić do piekarnika z ustawioną temperaturą 180-230°C i pozostawić na ok. 90 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia wraz z naczyniem wewnątrz