Ulubione (
0
)
Zaloguj się
Konto
Załóż konto
Zastawa stołowa i akcesoria
- Nakrywamy.pl
wszystkie
NPCoferta
Tescoma import
Zakupy i hobby
Organizacja i porządek
Przechowywanie i pakowanie potraw
Napoje
Serwowanie
Pieczenie
Gotowanie
Przygotowanie i obróbka potraw
TESCOMA HOME
Sztućce Tadar
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Koszyk
szt. /
Menu
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Producenci
GERLACH
LUBIANA
FISKARS
AMBITION
ZWIEGER
TADAR
TESCOMA
Wszyscy
Logowanie/rejestracja
Kontakt
Strona główna
Blog
Blog
Ostatnio na blogu
Jaką patelnię można włożyć do piekarnika?
Jaki nóż japoński kupić? Zbiór praktycznych porad
Jaki nóż zabrać na grzyby?
Jaka patelnia nadaje się do zmywarki?
Blog
Kategorie
Poradniki
Dom
Łazienka
Producenci
Akcesoria kuchenne
Kuchnia od kuchni
Patelnie
Noże kuchenne
Garnki
Sztućce
Porcelana
Promocje
KASUMI VG10 PRO Nóż japoński uniwersalny krótki kuty 8 cm
775,03
zł
799,00
zł
FISKARS ERGO Pop-Up Kosz ogrodowy M / 175 l
126,65
zł
149,00
zł
GERLACH GRANITEX Komplet 5 noży w bloku + ostrzałka 2w1 +deska dębowa
364,00
zł
587,00
zł
Blog
Sortuj po:
data dodania, od najnowszych
data dodania, od najstarszych
wyświetlaj po:
24
48
96
<
z 19
>
Jakie garnki kupić do restauracji lub hotelu? Przewodnik kupującego
Garnki do profesjonalnego użytku muszą sprostać wielu wyśrubowanym wymaganiom, dlatego ich zakup nie powinien być przypadkowy. Wybierając naczynia gastronomiczne, powinniśmy zwrócić uwagę na ich rozmiar, materiał wykonania, ale też producenta, który jest gwarancją najwyższej jakości. Sprawdzamy ofertę garnków dla zawodowych kucharzy. Pierws...
czytaj więcej
Opinie o patelniach Zwieger. Czy Patelnie Zwieger są dobre i warte zakupu?
Użytkownicy mogą kojarzyć wyroby Zwieger przede wszystkim z telewizyjnych programów kulinarnych. Marka wykorzystuje zróżnicowane działania marketingowe, aby klienci mogli zobaczyć, jak poszczególne produkty prezentują się „w akcji”. My postanowiliśmy przeanalizować ofertę Zwieger pod kątem patelni. Firma ma w swoim asortymencie wiele produktów godnych u...
czytaj więcej
Sztućce jakiej firmy wybrać? Przewodnik kupującego po producentach sztućców
Idealne sztućce są solidne, odporne na zarysowania i sprawdzają się zarówno w trakcie codziennych posiłków, jak i eleganckich spotkań w gronie najbliższych. Wybierając sztućce, należy zwrócić uwagę m.in. na materiał wykonania, liczbę elementów znajdujących się w zestawie oraz producenta. Z naszego poradnika dowiesz się, jaką przewagę mają sztućce ze sta...
czytaj więcej
Jakiej firmy noże kuchenne kupić? Przewodnik kupującego po producentach noży kuchennych
Wysokiej klasy noże kuchenne dobrze leżą w dłoni, są ostre i precyzyjne. Tyle w teorii. W praktyce znalezienie idealnego zestawu noży może nam przysporzyć pewnych trudności, tym bardziej że asortyment w tym zakresie jest naprawdę szeroki. Na co zwrócić uwagę, wybierając noże kuchenne? Czy lepiej skomponować zestaw samodzielnie, czy od razu zainwestować ...
czytaj więcej
Jak smażyć szybko i zdrowo? Poznaj technikę stir-fry
Odwiedzając chińskie restauracje z otwartą kuchnią, możemy zobaczyć, jak kucharze podrzucają składniki w dużych wokach, a następnie ustawiają patelnie na silnym ogniu. Gotowe warzywa są chrupiące, mięsa soczyste, a owoce morza lekko przyrumienione. Opisana technika przyrządzania potraw to stir-fry, czyli szybkie smażenie w niewielkiej ilości tłuszczu. W...
czytaj więcej
Sezon na śliwki wciąż trwa! Dowiedz się, jak wykorzystać jesienne owoce w kuchni
Sezon na śliwki rozpoczyna się już pod koniec lipca i trwa aż do października. Mamy więc jeszcze trochę czasu, aby cieszyć się smakiem tych słodkich, typowo jesiennych owoców. Śliwki możemy jeść na surowo, choć najlepiej wykorzystać je do przetworów – soków, dżemów i powideł. Owoce pasują idealnie do naleśników i ciast, ale równie dobrze sprawdzą się ja...
czytaj więcej
Jak przygotować grzyby tuż po zebraniu?
Wrzesień i październik to czas, kiedy w naszych kuchniach królują grzyby. Bez względu na to, czy zbieramy je sami, otrzymujemy od bliskich, czy kupujemy na targu, warto wiedzieć, w jaki sposób przygotować grzyby, aby nadawały się do suszenia, marynowania lub mrożenia. Jest to o tyle istotne, że źle przyrządzone grzyby szybciej się psują oraz tracą swój ...
czytaj więcej
Przybory i dodatki z bambusa. Dlaczego warto mieć je w kuchni
Drewno bambusowe ma wszechstronne zastosowanie nie tylko ze względu na piękny wygląd, ale przede wszystkim cenne właściwości. Odkąd w trendach wnętrzarskich rządzi moda na wszystko, co ekologiczne, pochodzące wprost z natury, bambus na dobre zagościł w pokojach, łazienkach oraz kuchniach. Co sprawia, że akcesoria i naczynia wykonane z bambusowych włókie...
czytaj więcej
Jak urządzić domową spiżarnię?
Domowa spiżarnia pozwoli ci na komfortowe przechowywanie żywności: przetworów, niektórych warzyw oraz takich produktów jak ryż, kasza, makaron, mąka czy cukier. Dodatkowo wszystkie artykuły spożywcze będziesz mieć zawsze pod ręką. Dzięki temu zaoszczędzisz czas oraz ograniczysz wizyty w sklepie. Podpowiadamy, jak urządzić domową spiżarnię nawet w mniejs...
czytaj więcej
Bądź eko! Jak zapakować drugie śniadanie do szkoły?
Nowy rok szkolny to dla rodziców nowe obowiązki. Jednym z nich jest codzienne pakowanie drugiego śniadania. Zamiast tradycyjnej folii lub papieru śniadaniowego lepiej sięgnąć po pojemniki, do których możemy włożyć nie tylko kanapki, ale też pożywne smoothie lub musli. Na co zwrócić uwagę, wybierając lunchbox dla dziecka, aby pojemnik był praktyczny, a j...
czytaj więcej
Szybkie i lekkie obiady na upalne dni. Poznaj kilka sprawdzonych przepisów
Gdy za oknem skwar, ostatnią rzeczą, o której myślisz po pracy, jest prawdopodobnie siedzenie w kuchni i przyrządzanie obiadu. Możesz oczywiście codziennie zamawiać posiłek, ale po co niepotrzebnie tracić pieniądze. W prosty sposób i przy minimum wysiłku przygotujesz smaczne, lekkie i pożywne dania, które będą idealne na upalne dni. Poznaj kilka naszych...
czytaj więcej
Jak zrobić idealną kawę z pianką bez ekspresu?
Aby przyrządzić aromatyczną kawę z kremową pianką, nie musimy mieć w domu ekspresu za kilka tysięcy złotych. Wystarczy, że zaopatrzymy się w młynek do kawy, kawiarkę oraz spieniacz do mleka. Koszt zakupu trzech urządzeń jest często znacznie niższy niż zakup ekspresu, a przy odrobinie wprawy, przygotowanie esencjonalnego napoju nie zajmie nam więcej niż ...
czytaj więcej
Adaptery na indukcję – sposób użycia, ceny, opinie
Płyta indukcyjna wśród szeregu zalet ma jedną zasadniczą wadę – nie wszystkie garnki nadają się do użycia na indukcji. Możemy oczywiście kupić odpowiedni zestaw naczyń, ale co zrobić, gdy nie chcemy się pozbywać ulubionego rondla bądź patelni? Z pomocą przyjdą nam adaptery na indukcję. Proste, a zarazem pomysłowe nakładki ułatwią nam codzienne gotowan...
czytaj więcej
Patelnie do jajek, ryb lub naleśników – czy warto mieć je w kuchni?
Tradycyjna patelnia z okrągłym dnem i wysokim brzegiem jest uniwersalna i pozwala na przyrządzenie większości potraw. Producenci naczyń i akcesoriów kuchennych mają jednak w swojej ofercie patelnie przeznaczone do smażenia konkretnych dań czy produktów. Czy warto zainwestować w takie rozwiązania? Dzięki specjalistycznym patelniom gotowanie jest dużo prz...
czytaj więcej
Garden party – jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie?
Przyjęcia na świeżym powietrzu mają niezobowiązujący charakter i pozwalają gościom poczuć się swobodnie. Latem warto korzystać ze słońca i przenieść spotkania towarzyskie do ogrodu. Dowiedz się, jak zorganizować garden party i co zaserwować na stole, aby zaskoczyć rodzinę i przyjaciół. Polacy uwielbiają grillować. Jak wynika z badania „Gril...
czytaj więcej
Japońskie naleśniki – hit prosto z Instagrama
Są puszyste, delikatne i doskonale prezentują się na zdjęciach. Japońskie naleśniki stały się prawdziwym hitem Instagrama, a fotografie niewielkich placuszków z owocami skutecznie zachęcają do samodzielnych prób kulinarnych. Chociaż modne danie wydaje się skomplikowane w przygotowaniu, jego przyrządzenie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Podpowiadamy, ja...
czytaj więcej
Domowe lody. Jak je zrobić krok po kroku?
Lody domowej roboty to wbrew pozorom łatwy i szybki w przygotowaniu deser. W zależności od upodobań możemy przyrządzić lody na bazie żółtek oraz śmietanki (tzw. lody w stylu francuskim) lub nieco lżejsze – bez dodatku jajek (lody filadelfijskie). Miłośnicy owoców i orzeźwiających smaków pokochają natomiast sorbety. Podpowiadamy, jak zrobić domowe lody k...
czytaj więcej
Joie MSC – akcesoria kuchenne, w których się zakochasz
Połączenie wygody, użyteczności i unikalnego designu. Akcesoria kuchenne Joie sprawiają, że gotowanie staje się prawdziwą zabawą. Kanadyjska marka dba o najwyższą jakość swoich produktów, która idzie w parze z rozsądną ceną. Oryginalne obieraczki, praktyczne miarki i stylowe pojemniki – a wszystko w soczystych kolorach i niebanalnych wzorach. Wyp...
czytaj więcej
Co zrobić z truskawek? Wytrawne przepisy, które cię zaskoczą
Chociaż truskawki wykorzystujemy przede wszystkim do ciast, deserów i koktajli, ich zastosowanie w kuchni jest znacznie szersze. Czerwone owoce możemy z powodzeniem dodawać do kanapek, sałatek, a nawet mięs. Poznaj najlepsze przepisy na wytrawne dania z truskawkami. Szczyt sezonu na polskie truskawki dopiero przed nami, ale już teraz kupimy dojrz...
czytaj więcej
Domowy kompostownik. Jak go przygotować krok po kroku
Kompostownik pozwala na znaczną redukcję odpadów organicznych, które według Banku Światowego stanowią niemal połowę (44 proc.) całkowitej masy odpadów globalnych. Kompost jest jednocześnie doskonałym nawozem dla kwiatów doniczkowych i ogrodowych, dlatego przygotowując własny kompostownik, możemy zadbać nie tylko o środowisko, lecz także o wygląd naszych...
czytaj więcej
Jajowar – czy warto mieć go w kuchni?
Jedni nie wyobrażają sobie przygotowywania jajek w inny sposób, drudzy przyznają, że to jedynie modny gadżet. Jajowar pojawił się na polskim rynku niedawno, a już zdążył zdobyć spore grono zarówno zwolenników, jak i przeciwników. Jak działa urządzenie do gotowania jajek i czy warto mieć je w swojej kuchni? Z roku na rok wzrasta produkcja oraz spo...
czytaj więcej
Sezon na szparagi trwa! Jak je gotować i z czym podawać?
Szparagi to jedno z tych warzyw, którym możemy się cieszyć zaledwie przez kilka miesięcy w roku. W sklepach pojawiły się już szparagi we wszystkich kolorach, dlatego warto wykorzystać ten moment i wprowadzić je do swojej kuchni. Dlaczego powinniśmy jeść szparagi? Jak przyrządzić warzywo, aby było chrupiące i smaczne? Odpowiadamy na wszystkie pytania!&nb...
czytaj więcej
Deep frying, czyli jak smażyć na głębokim tłuszczu?
Potrawy smażone na głębokim tłuszczu (ang. deep frying) są domeną kuchni azjatyckiej. Mieszkańcy Dalekiego Wschodu przyrządzają w ten sposób nie tylko mięsa i warzywa, ale też owoce, grzyby, sery oraz tofu. W Polsce głęboki olej wykorzystujemy przede wszystkim do smażenia frytek, pączków oraz kurczaka w chrupiącej panierce. I chociaż przyjęło się, że de...
czytaj więcej
Obiad w 15 minut? To możliwe! Mamy 5 sprawdzonych przepisów
Kiedy terminy w pracy gonią, dzieci płaczą, a na liście mamy szereg domowych obowiązków, warto mieć w zanadrzu kilka pomysłów na szybki i smaczny obiad. Znaleźliśmy 5 przepisów na dania, których przygotowanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut. Jesteśmy pewni, że te potrawy udadzą się każdemu! Przyrządzenie pełnowartościowego posiłku dla całej...
czytaj więcej
<
z 19
>
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
zamknij
×
Zamknij
Modal title
...
trwa ładowanie
proszę czekać
trwa ładowanie
proszę czekać
fbox