Ulubione (
0
)
Zaloguj się
Konto
Załóż konto
Zastawa stołowa i akcesoria
- Nakrywamy.pl
wszystkie
NPCoferta
Tescoma import
Zakupy i hobby
Organizacja i porządek
Przechowywanie i pakowanie potraw
Napoje
Serwowanie
Pieczenie
Gotowanie
Przygotowanie i obróbka potraw
TESCOMA HOME
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Koszyk
szt. /
Menu
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Producenci
GERLACH
LUBIANA
FISKARS
AMBITION
ZWIEGER
TADAR
TESCOMA
Wszyscy
Logowanie/rejestracja
Kontakt
Strona główna
Blog
Kuchnia od kuchni
Kuchnia od kuchni
Ostatnio na blogu
Jaki garnek sprawdzi się do gotowania bigosu? Wyjaśniamy
Jaki garnek będzie odpowiedni do duszenia mięsa?
Wybieramy garnek na gołąbki – poradnik
Jaki garnek do rosołu wybrać? Podpowiadamy!
Blog
Kategorie
Poradniki
Dom
Łazienka
Producenci
Akcesoria kuchenne
Kuchnia od kuchni
Patelnie
Noże kuchenne
Garnki
Sztućce
Porcelana
Promocje
PEUGEOT APPOLIA Naczynie prostokątne / 25 cm / niebieski
132,05
zł
139,00
zł
TESCOMA FlexiSPACE Pojemnik na torebki herbaty 370x148 mm / tworzywo sztuczne
59,42
zł
69,90
zł
TESCOMA PURO Dozownik na płyn do mycia naczyń 400 ml
39,87
zł
46,90
zł
Kuchnia od kuchni
Sortuj po:
data dodania, od najnowszych
data dodania, od najstarszych
wyświetlaj po:
24
48
96
z 5
>
Jak smażyć stek na patelni? Wybierz najlepszą patelnię do steków
Stek to klasyczna potrawa wywodząca się z kuchni amerykańskiej, która posiada swoich miłośników także w Polsce. Jeżeli należysz do nich Ty lub ktoś z Twoich bliskich, z pewnością chciałabyś nauczyć się przyrządzać ją w zaciszu własnej kuchni. O czym pamiętać podczas gotowania, by efekt był spektakularny? Spis treści: Jak smażyć stek na patelni, żeby...
czytaj więcej
Jakie ciasto upiec na Boże Narodzenie?
Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym w niemalże każdej kuchni królują słodkie wypieki. Zapach piekącego się w piekarniku ciasta przywołuje w nas wspomnienia i kojarzy się z magicznym, świątecznym czasem. Ciasta i wszelkiego rodzaju słodkie wypieki doskonale sprawdzą się nie tylko na stole wigilijnym, ale również jako dodatek do kawy w kolejnych dn...
czytaj więcej
Jak jeść stek?
Steki przeważnie kojarzone są z droższymi restauracjami, które odwiedzamy od czasu do czasu. Właśnie dlatego warto wiedzieć, jak nie popełnić tak zwanego faux pas, spożywając mięso. Zależy nam na tym, abyś czuł się zwyczajnie komfortowo w otoczeniu innych ludzi. Ponadto być może kiedyś przygotujesz własnego steka. Kilka kluczowych tipów więc nie zaszkod...
czytaj więcej
Dlaczego estetyczne układanie potraw na talerzu jest ważne?
Serwowanie dań to prawdziwa sztuka, nic więc dziwnego, że w ostatnich latach powstają całe poradniki o tym, jakie talerze pasują do konkretnego dania. Ale przede wszystkim, w jaki sposób podawać konkretne potrawy, by prezentowały się estetycznie. O czym należy pamiętać? W jaki sposób dopasować talerz do dania? Sztuka serwowania potraw Czy sposób...
czytaj więcej
Jakie blachy do piekarnika elektrycznego?
Pyszne słodkie wypieki oraz soczyste i pełne smaku potrawy obiadowe – kto z nas nie uwielbia domowych posiłków przygotowanych za pomocą piekarnika elektrycznego. Aby jednak móc wydobyć głębię smaku i cieszyć się prostym gotowaniem za pomocą wspomnianego urządzenia AGD trzeba korzystać z odpowiedniej blachy do pieczenia. Obecnie na rynku jest dostępna og...
czytaj więcej
Co można upiec w keksówce?
Pieczenie to jedna z najbardziej satysfakcjonujących czynności w kuchni. Sam proces powstawania wypieku może już skutecznie pochłonąć, a efekt finalny wręcz zachwyca. Jednak większość wyrobów potrzebuje konkretnej formy, która pozwoli nam osiągnąć pożądany kształt. Dzisiaj weźmiemy na tapet tradycyjną keksówkę jako nieodzownego pomocnika od wielu pokole...
czytaj więcej
Jakie naczynia żaroodporne wybrać?
Naczynia żaroodporne cieszą się ogromną popularnością od wielu lat. Z ich pomocą przygotujemy wiele zdrowych i pysznych posiłków z zachowaniem pełni smaku i aromatu. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym sprawia, że potrawy są bogate w niezbędne składniki odżywcze. Z powodzeniem przygotujemy także dania bez dodatku tłuszczu. Naczynia żaroodporne dają możliw...
czytaj więcej
Najlepsze przepisy z dynią
Jesień dla wielu kojarzy się z krótszymi dniami, wyciągnięciem cieplejszych ubrań z szafy oraz fatalną pogodą. Oczywiście jest to zdecydowanie nadużycie. Każda pora roku ma wiele pozytywnych aspektów, szczególnie jeżeli chodzi o kulinaria. Jesienne wieczory najlepiej smakują z potrawami z dyni. Zobacz, jak poza ozdabianiem domu na Halloween można ją wyk...
czytaj więcej
Owoce sezonowe - kalendarz
Bogactwo owoców sezonowych nie kończy się na lecie. Pyszne, naturalnie dojrzałe i dzięki temu, pełne składników odżywczych owoce pojawiają się też przecież jesienią. Wbrew pozorom, zdrowych i przepysznych owocowych wyborów nie brakuje również wiosną i zimą. W tym artykule przygotowaliśmy kalendarz owoców sezonowych na cały rok, nie szczędziliśmy ...
czytaj więcej
Jak smażyć szybko i zdrowo? Poznaj technikę stir-fry
Odwiedzając chińskie restauracje z otwartą kuchnią, możemy zobaczyć, jak kucharze podrzucają składniki w dużych wokach, a następnie ustawiają patelnie na silnym ogniu. Gotowe warzywa są chrupiące, mięsa soczyste, a owoce morza lekko przyrumienione. Opisana technika przyrządzania potraw to stir-fry, czyli szybkie smażenie w niewielkiej ilości tłuszczu. W...
czytaj więcej
Sezon na śliwki wciąż trwa! Dowiedz się, jak wykorzystać jesienne owoce w kuchni
Sezon na śliwki rozpoczyna się już pod koniec lipca i trwa aż do października. Mamy więc jeszcze trochę czasu, aby cieszyć się smakiem tych słodkich, typowo jesiennych owoców. Śliwki możemy jeść na surowo, choć najlepiej wykorzystać je do przetworów – soków, dżemów i powideł. Owoce pasują idealnie do naleśników i ciast, ale równie dobrze sprawdzą się ja...
czytaj więcej
Jak przygotować grzyby tuż po zebraniu?
Wrzesień i październik to czas, kiedy w naszych kuchniach królują grzyby. Bez względu na to, czy zbieramy je sami, otrzymujemy od bliskich, czy kupujemy na targu, warto wiedzieć, w jaki sposób przygotować grzyby, aby nadawały się do suszenia, marynowania lub mrożenia. Jest to o tyle istotne, że źle przyrządzone grzyby szybciej się psują oraz tracą swój ...
czytaj więcej
Jak urządzić domową spiżarnię?
Domowa spiżarnia pozwoli ci na komfortowe przechowywanie żywności: przetworów, niektórych warzyw oraz takich produktów jak ryż, kasza, makaron, mąka czy cukier. Dodatkowo wszystkie artykuły spożywcze będziesz mieć zawsze pod ręką. Dzięki temu zaoszczędzisz czas oraz ograniczysz wizyty w sklepie. Podpowiadamy, jak urządzić domową spiżarnię nawet w mniejs...
czytaj więcej
Szybkie i lekkie obiady na upalne dni. Poznaj kilka sprawdzonych przepisów
Gdy za oknem skwar, ostatnią rzeczą, o której myślisz po pracy, jest prawdopodobnie siedzenie w kuchni i przyrządzanie obiadu. Możesz oczywiście codziennie zamawiać posiłek, ale po co niepotrzebnie tracić pieniądze. W prosty sposób i przy minimum wysiłku przygotujesz smaczne, lekkie i pożywne dania, które będą idealne na upalne dni. Poznaj kilka naszych...
czytaj więcej
Jak zrobić idealną kawę z pianką bez ekspresu?
Aby przyrządzić aromatyczną kawę z kremową pianką, nie musimy mieć w domu ekspresu za kilka tysięcy złotych. Wystarczy, że zaopatrzymy się w młynek do kawy, kawiarkę oraz spieniacz do mleka. Koszt zakupu trzech urządzeń jest często znacznie niższy niż zakup ekspresu, a przy odrobinie wprawy, przygotowanie esencjonalnego napoju nie zajmie nam więcej niż ...
czytaj więcej
Japońskie naleśniki – hit prosto z Instagrama
Są puszyste, delikatne i doskonale prezentują się na zdjęciach. Japońskie naleśniki stały się prawdziwym hitem Instagrama, a fotografie niewielkich placuszków z owocami skutecznie zachęcają do samodzielnych prób kulinarnych. Chociaż modne danie wydaje się skomplikowane w przygotowaniu, jego przyrządzenie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Podpowiadamy, ja...
czytaj więcej
Co zrobić z truskawek? Wytrawne przepisy, które cię zaskoczą
Chociaż truskawki wykorzystujemy przede wszystkim do ciast, deserów i koktajli, ich zastosowanie w kuchni jest znacznie szersze. Czerwone owoce możemy z powodzeniem dodawać do kanapek, sałatek, a nawet mięs. Poznaj najlepsze przepisy na wytrawne dania z truskawkami. Szczyt sezonu na polskie truskawki dopiero przed nami, ale już teraz kupimy dojrz...
czytaj więcej
Domowy kompostownik. Jak go przygotować krok po kroku
Kompostownik pozwala na znaczną redukcję odpadów organicznych, które według Banku Światowego stanowią niemal połowę (44 proc.) całkowitej masy odpadów globalnych. Kompost jest jednocześnie doskonałym nawozem dla kwiatów doniczkowych i ogrodowych, dlatego przygotowując własny kompostownik, możemy zadbać nie tylko o środowisko, lecz także o wygląd naszych...
czytaj więcej
Sezon na szparagi trwa! Jak je gotować i z czym podawać?
Szparagi to jedno z tych warzyw, którym możemy się cieszyć zaledwie przez kilka miesięcy w roku. W sklepach pojawiły się już szparagi we wszystkich kolorach, dlatego warto wykorzystać ten moment i wprowadzić je do swojej kuchni. Dlaczego powinniśmy jeść szparagi? Jak przyrządzić warzywo, aby było chrupiące i smaczne? Odpowiadamy na wszystkie pytania!&nb...
czytaj więcej
Deep frying, czyli jak smażyć na głębokim tłuszczu?
Potrawy smażone na głębokim tłuszczu (ang. deep frying) są domeną kuchni azjatyckiej. Mieszkańcy Dalekiego Wschodu przyrządzają w ten sposób nie tylko mięsa i warzywa, ale też owoce, grzyby, sery oraz tofu. W Polsce głęboki olej wykorzystujemy przede wszystkim do smażenia frytek, pączków oraz kurczaka w chrupiącej panierce. I chociaż przyjęło się, że de...
czytaj więcej
Obiad w 15 minut? To możliwe! Mamy 5 sprawdzonych przepisów
Kiedy terminy w pracy gonią, dzieci płaczą, a na liście mamy szereg domowych obowiązków, warto mieć w zanadrzu kilka pomysłów na szybki i smaczny obiad. Znaleźliśmy 5 przepisów na dania, których przygotowanie nie powinno zająć więcej niż 15 minut. Jesteśmy pewni, że te potrawy udadzą się każdemu! Przyrządzenie pełnowartościowego posiłku dla całej...
czytaj więcej
Jak upiec chleb? Przepisy, które udadzą się każdemu
Kiedy w Polsce wybuchła pandemia koronawirusa, coraz więcej osób zaczęło piec chleb samodzielnie w domu. Plusów takiego rozwiązania jest kilka. Zyskujemy dostęp do świeżego pieczywa, mamy pewność, z jakich składników został przyrządzony chleb i nie musimy się obawiać, w jakich warunkach był przechowywany i transportowany. Przepisów na chleb są setki, je...
czytaj więcej
Wielkanoc w stylu rustykalnym
W tym roku styliści i dekoratorzy wnętrz są zgodni – odpoczywamy od cytrynowej żółci, limonkowej zieleni i buraczkowej czerwieni. Do łask wracają pastele oraz barwy ziemi. Jeśli chcesz, aby na Wielkanoc, w twoim domu zagościły najgorętsze, wnętrzarskie trendy, postaw na święta w stylu rustykalnym. Styl rustykalny, określany również wiejskim, cechuje pr...
czytaj więcej
Dekorujemy stół na Wielkanoc
Dekoracje stołu na Wielkanoc możesz kupić albo przygotować samodzielnie. Bez względu na to, czy zdecydujesz się na ozdoby ze sklepu, czy postawisz na własną kreatywność, pamiętaj o kilku zasadach, dzięki którym stół zyska odświętny charakter. Najważniejszym elementem dekoracji wielkanocnego stołu są nakrycia. Już sama zastawa oraz sztućce wprowadzą cie...
czytaj więcej
z 5
>
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
zamknij
×
Zamknij
Modal title
...
trwa ładowanie
proszę czekać
trwa ładowanie
proszę czekać
fbox