Ulubione (
0
)
Zaloguj się
Konto
Załóż konto
Zastawa stołowa i akcesoria
- Nakrywamy.pl
wszystkie
NPCoferta
Tescoma import
Zakupy i hobby
Organizacja i porządek
Przechowywanie i pakowanie potraw
Napoje
Serwowanie
Pieczenie
Gotowanie
Przygotowanie i obróbka potraw
TESCOMA HOME
Sztućce Tadar
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Koszyk
szt. /
Menu
Porcelana
Sztućce
Noże
Gotowanie
Pieczenie
Akcesoria kuchenne
Dom i wnętrze
WYPRZEDAŻ
Producenci
LUBIANA
FISKARS
GERLACH
AMBITION
ZWIEGER
TADAR
CHODZIEŻ
Wszyscy
Logowanie/rejestracja
Kontakt
Strona główna
Blog
Przepisy
Przepisy
Ostatnio na blogu
Jaka powinna być filiżanka do kawy?
Jaki jest dobry garnek do gotowania na parze?
Co jest lepsze parowar czy garnek do gotowania na parze?
Jakie filiżanki do kawiarni?
Blog
Kategorie
Przepisy
Poradniki
Dom
Łazienka
Producenci
Akcesoria kuchenne
Kuchnia od kuchni
Patelnie
Noże kuchenne
Garnki
Sztućce
Porcelana
Promocje
WYPRZEDAŻ! VERLO IRON Talerz płaski 30 cm
62,40
zł
78,00
zł
WYPRZEDAŻ! AMEFA PADOVA Sztućce UE 24 el w pudełku szarym / 6 os / połysk / wieczysta gwarancja
87,22
zł
145,36
zł
WYPRZEDAŻ! WESTMARK BIG Papier do hamburgerów 80 sztuk / 13 cm
17,80
zł
23,98
zł
Przepisy
Sortuj po:
data dodania, od najnowszych
data dodania, od najstarszych
wyświetlaj po:
24
48
z 2
>
Przepis na gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
Czy jest coś, co bardziej kojarzy się z domowym, polskim obiadem niż gołąbki? Ich zapach unoszący się w całym domu przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. To danie, które wymaga czasu i pracy. Jego przygotowanie nie jest jednak tak trudne, jak można sądzić. Oto zbiór informacji i praktycznych wskazówek, dzięki którym każdy sobie z tym poradzi. Spis treśc...
czytaj więcej
Sałatka z quinoa, awokado i fetą – lekki przepis
Czy można szybko i bez zbędnych problemów przyrządzić zdrowy i smaczny posiłek, który nie obciąży żołądka? Oczywiście. Doskonałym przykładem jest sałatka z quinoa, awokado i fetą. Jest pełna wartości odżywczych, efektownie prezentuje się na talerzu, a do tego stanowi prawdziwą ucztę dla podniebienia. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, żeby przygot...
czytaj więcej
Placuszki z cukinii z jogurtem czosnkowym – przepis
Placuszki z cukinii z jogurtem czosnkowym to propozycja na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Znakomicie sprawdzi się na obiad i na kolację. Chrupiące placki wspaniale komponują się z aksamitnym i wyrazistym sosem jogurtowo-czosnkowym. Są sycące i pełne składników odżywczych, a z ich przygotowaniem poradzi sobie właściwie każdy. Od czego zacząć i o czym ...
czytaj więcej
Tofu w sosie teriyaki z warzywami – przepis
Kuchnia azjatycka inspiruje do eksperymentowania i zachwyca bogactwem smaków oraz kolorami. Tofu w sosie teriyaki z warzywami to propozycja dla osób, które cenią szybkie, zdrowe i uniwersalne potrawy. Danie można łatwo modyfikować, dostosowując je do własnych upodobań lub zawartości lodówki. O czym pamiętać, przystępując do gotowania? Na co zwrócić szcz...
czytaj więcej
Tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym (Tom Yum)
Tom Yum to królowa tajskich zup. Kojarzy się z tętniącymi życiem ulicami Bangkoku i zapachem egzotycznych przypraw. Wbrew pozorom wcale nie trzeba wybierać się w daleką podróż, by móc jej skosztować. Przyrządzenie tej niezwykłej potrawy we własnym domu jest nie tylko możliwe, ale i bardzo proste. Oto wszystko, co trzeba wiedzieć, by poradzić sobie z tym...
czytaj więcej
Zupa krem z brokułów z serem pleśniowym – przepis
Zupa krem z brokułów z serem pleśniowym udowadnia, że często proste połączenia bywają najlepsze. Aksamitna, gładka konsystencja, głęboki zielony kolor i wyrazisty smak sprawiają, że trudno przejść obojętnie obok tego dania. To idealna propozycja na zdrowy rodzinny obiad, czy elegancką przystawkę podczas przyjęcia w domowym zaciszu. Jak przyrządzić zupę,...
czytaj więcej
Zapiekanka makaronowa z serem i szynką – szybki przepis
Czasami w kuchni liczy się prostota i szybkość. W takich chwilach zapiekanka makaronowa z serem i szynką sprawdza się doskonale. To danie nie wymaga kulinarnych umiejętności, a potrafi pozytywnie zaskoczyć. Zarówno domowników, jak i gości. Jest również znakomitym pomysłem na wykorzystanie pozostałości makaronu, sera czy kilku ostatnich plasterków szynki...
czytaj więcej
Moussaka grecka z bakłażanem i mięsem mielonym – przepis
Grecka moussaka przywodzi na myśl letnie wyjazdy na południe Europy. To sycąca, aromatyczna zapiekanka z bakłażana, mięsa mielonego i aksamitnego beszamelu. Doskonale smakuje i efektownie się prezentuje. Cieszy się ogromną popularnością nie tylko w Grecji. Nie da się ukryć, że jej przygotowanie wymaga czasu, jednak zdecydowanie warto wykazać się odrobin...
czytaj więcej
Kurczak General Tso – przepis na słodko-pikantne danie chińskie
Kurczak General Tso to jedno dań kuchni chińsko-amerykańskiej. Słodki i pikantny zarazem. Chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku. Oblany lśniącym sosem o głębokim aromacie. To klasyk, który od lat króluje w menu restauracji na całym świecie. Poniższy przepis sprawi, że każdy będzie w stanie cieszyć się jego smakiem bez konieczności wychodzenia z domu....
czytaj więcej
Risotto z grzybami i parmezanem – przepis
Kremowe, pachnące i niezwykle aromatyczne. Takie jest risotto z grzybami i parmezanem. Wiele osób chętnie zamawia je w restauracji, jednak nie przyrządza go we własnym domu. Wszystko dlatego, że jest uznawane za czasochłonne danie, które wymaga sporych umiejętności kulinarnych. W rzeczywistości jego przygotowanie wcale nie musi być skomplikowane. Jak po...
czytaj więcej
Pad Thai z krewetkami – przepis na klasyczne danie tajskie
Pad Thai to jedno z flagowych dań kuchni tajskiej. Aromatyczne, słodkie, kwaśne i ostre zarazem. Jedyne w swoim rodzaju. Najczęściej podaje się je z makaronem ryżowym, krewetkami, jajkiem i chrupiącymi dodatkami. Mogłoby się wydawać, że jego przyrządzenie jest stosunkowo proste. Wymaga jednak podstawowej wiedzy, odpowiednich produktów i sprawdzonego prz...
czytaj więcej
Tajskie zielone curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Zielone curry od pokoleń uznawane jest za jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw tajskiej kuchni. Wyróżnia się intensywnym smakiem, egzotycznym aromatem i przyjemnie kremową konsystencją. Zachwyca świeżością składników i umiejętnym połączeniem przypraw. To jedno z tych dań, które stanowią ucztę dla podniebienia i zachęcają do kulinarnych eksperyment...
czytaj więcej
Szakszuka – jajka w pomidorach po izraelsku (przepis)
Szakszuka to aromatyczne jajka gotowane w gęstym sosie pomidorowym, z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw. Znakomicie sprawdzi się jako sycące śniadanie, czy późny lunch. Dziś kojarzona jest głównie z kuchnią izraelską, choć jej korzenie sięgają aż krajów północnoafrykańskich. To danie zachwyca bogactwem smaków i kolorów. Na dodatek jest uniwersalne i ...
czytaj więcej
Kurczak tikka masala z ryżem basmati – przepis
Kurczak tikka masala łączy w sobie egzotyczny charakter kuchni indyjskiej z łatwością przygotowania. Jest intensywny i aromatyczny. Soczyste mięso marynowane w jogurcie z mieszanką przypraw i kremowy sos pomidorowy doskonale się ze sobą komponują. Serwowane z puszystym ryżem basmati, stanowią pełnowartościowy i pyszny posiłek. Poniższy przepis sprawi, ż...
czytaj więcej
Falafel – przepis na chrupiące kotleciki z ciecierzycy
Falafel to danie, które cieszy się dużą popularnością. Nie tylko na Bliskim Wschodzie, skąd pochodzi, ale również w Europie i Ameryce. Te niewielkie kotleciki z ciecierzycy są uwielbiane przez wegan, wegetarian i miłośników aromatycznych, dobrze przyprawionych potraw. Ich wyjątkowy smak, chrupiąca skórka i miękki środek sprawiają, że trudno im się oprze...
czytaj więcej
Eintopf – przepis na niemiecki jednogarnkowiec z warzywami i mięsem
W niemieckiej kuchni od wieków królują dania treściwe, rozgrzewające i przygotowywane z łatwo dostępnych składników. Doskonałym przykładem jest eintopf. To potrawa jednogarnkowa, która może być przyrządzana na różne sposoby. Dużą popularnością cieszą się zarówno jej mięsne warianty, jak i lekkie wersje wegetariańskie. Stanowi idealną propozycję obiadową...
czytaj więcej
Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym – przepis
Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym to propozycja, która łączy wyrafinowanie kuchni włoskiej z lekkością i świeżością śródziemnomorskich smaków. To danie, które jest eleganckie, a zarazem proste do zrobienia. Delikatna cielęcina nabiera charakteru dzięki aromatycznemu, aksamitnemu sosowi. Przełamuje słodycz mięsa orzeźwiającą nutą i sprawia, że całość ...
czytaj więcej
Przepis na duszone polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym
Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym prezentują się jak wyrafinowane danie z renomowanej restauracji. Idealnie sprawdzą się jako niedzielny obiad i romantyczna kolacja. Doskonale smakują, a ich przygotowanie wcale nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Mięso jest soczyste, miękkie i delikatne, a kremowy sos otula je aksamitną ...
czytaj więcej
Domowa pizza na cienkim cieście – przepis
Pyszną pizzę można zjeść nie tylko we Włoszech, czy w znanych restauracjach. Niemal każdy jest w stanie przygotować ją w swojej własnej kuchni. Zrobienie tego dania od podstaw zapewni ogromną satysfakcję. Pozwoli także cieszyć się pełną kontrolą nad tym, jak będzie ono smakowało. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, by przyrządzić pizzę, która zachw...
czytaj więcej
Przepis na delikatne pierogi ruskie z cebulką
Pierogi ruskie, wbrew swojej nazwie, są jednym z tradycyjnych polskich dań. Delikatne ciasto i pyszny farsz sprawiły, że cieszą się bardzo dużą popularnością. Serwują je liczne restauracje i bary mleczne, jednak nie da się ukryć, że najlepiej smakują te przyrządzone własnoręcznie. Jak się do tego zabrać? Oto najważniejsze informacje i zbiór praktycznych...
czytaj więcej
Enchiladas z kurczakiem i serem – przepis
Enchiladas to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni meksykańskiej. Pszenne lub kukurydziane tortille, pyszny farsz i aromatyczna warstwa złożona z sosu i sera. To wszystko stanowi ucztę dla podniebienia. Wiele osób chętnie zamawia tę potrawę w restauracjach. Brakuje im jednak odwagi do tego, by spróbować przyrządzić ją samodzielnie. Oto przepis...
czytaj więcej
Empanadas – przepis na hiszpańskie pierożki z mięsem i warzywami
Empanadas, czyli pyszne hiszpańskie pierożki, zdobyły sławę nie tylko na Półwyspie Iberyjskim. Goszczą na stołach również w Ameryce Łacińskiej i takich krajach jak Polska. Mogą stanowić przekąskę podawaną podczas przyjęcia, a także danie główne. Różnorodność farszów, łatwość przygotowania i spora dowolność w zakresie serwowania sprawiają, że ta potrawa ...
czytaj więcej
Dorsz w panierce z puree ziemniaczanym – przepis
Dorsz w panierce z puree ziemniaczanym to danie, które od lat cieszy się dużą popularnością. Jest proste w przygotowaniu, a przy tym sycące. Wystarczy odrobina kreatywności, by zaserwować je w gustowny sposób i wzbudzić zachwyt na twarzach domowników oraz gości. Chrupiąca ryba i kremowe puree tworzą harmonijną całość, której trudno się oprzeć. Jak przyr...
czytaj więcej
Dorada pieczona z cytryną i ziołami – przepis
Dorada zachwyca swoim delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Jest niskokaloryczna, ale ma wysoką wartość odżywczą. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi ziołami i cytrusami. Popularna w krajach południowej Europy, zyskała również wielu miłośników w Polsce. Stanowi znakomitą propozycję zdrowego, lekkiego obiadu i kolacji. Jej przyrządzenie wcale nie jes...
czytaj więcej
z 2
>
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
zamknij
×
Zamknij
Modal title
...
trwa ładowanie
proszę czekać
trwa ładowanie
proszę czekać
fbox