• z 12
  • z 12

Patelnie z powłoką antyadhezyjną

Wśród wielu różnych modeli patelni o rozmaitych powłokach znajdziemy także patelnie z powłoką antyadhezyjną. Są to mniej znane rodzaje patelni, ale dzięki swoim cennym właściwością zyskują coraz większe uznanie w świecie kulinarnym. Pragniemy Państwu nakreślić najważniejsze cechy tego typu naczyń, które są bardzo istotne dla całego procesu przygotowania ulubionych dań. Czyniąc go prostym i przyjemnym.

 

Patelnie z powłoką antyadhezyjną charakteryzują się po pierwsze wysoką wytrzymałością na ścieranie i inne uszkodzenia. Smażąc na nich mamy gwarancje, że pomimo upływu czasu ich powierzchnia będzie się prezentować niezwykle estetycznie i schludnie. Dodatkowo nie ma ryzyka, że jakaś część tej powłoki się zetrze i trafi do naszego jedzenia, a następnie do naszego żołądka powodując różne nieprzyjemne objawy. Ponadto materiał ten jest bardzo bezpieczny dla zdrowia, nie zawiera żadnych szkodliwych substancji. Smażone potrawy nie przenikają ani zapachem ani smakiem tworzywa z jakiego wykonana została patelnia. Dania smażone na tego typu patelni również nie przywierają i nie przypalają się. Ułatwia to nie tylko samo gotowanie, ale także czyszczenie i pielęgnacje naczynia. Nie trzeba odmaczać, drapać lub szorować. Takie rzeczy robiło się bardzo dawno. Dzisiejsze technologie umożliwiają komfortowe użytkowanie i utrzymanie w czystości naczyń kuchennych. Dodatkowo patelnia odporna jest na szkodliwe działanie temperatury, ciśnienia i obciążenia mechaniczne.


Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą naczyń z powłokami antyadhezyjnymi, wśród których znajdą Państwo wysokiej klasy patelnie. Dostępne są one w różnych fasonach, średnicach oraz barwach. Wśród standardowych modeli znajdują się także patelnie z powłoką antyadhezyjną do naleśników, makaronów, placków, racuchów, jajek oraz nowoczesne dwustronne patelnie do omletów i innych potraw. Do wyboru do koloru. Życzymy udanych zakupów.