• Ulubione (0)
  • Zaloguj się Konto
  • Załóż konto
Zastawa stołowa i akcesoria - Nakrywamy.pl
Koszyk szt. /
    Menu
  • Porcelana
  • Sztućce
  • Noże
  • Gotowanie
  • Pieczenie
  • Akcesoria kuchenne
  • Dom i wnętrze
  • WYPRZEDAŻ
  • Producenci
    • LUBIANA
    • FISKARS
    • GERLACH
    • AMBITION
    • ZWIEGER
    • TADAR
    • CHODZIEŻ
    Wszyscy
  • Logowanie/rejestracja
  • Kontakt
  1. Strona główna
  2. Blog

Blog

Ostatnio na blogu
  • Jaka powinna być filiżanka do kawy?
  • Jaki jest dobry garnek do gotowania na parze?
  • Co jest lepsze parowar czy garnek do gotowania na parze?
  • Jakie filiżanki do kawiarni?
Kategorie
  • Przepisy
  • Poradniki
  • Dom
  • Łazienka
  • Producenci
  • Akcesoria kuchenne
  • Kuchnia od kuchni
  • Patelnie
  • Noże kuchenne
  • Garnki
  • Sztućce
  • Porcelana
Promocje
Gerlach Valor Sztućce Komplet 30 el (24+dodatki) pudełko / 6 osób / połysk
Gerlach Valor Sztućce Komplet 30 el (24+dodatki) pudełko / 6 osób / połysk
233,00 zł 358,00 zł
ETERNUM X15 Sztućce Widelec do ryb LUZ / połysk
ETERNUM X15 Sztućce Widelec do ryb LUZ / połysk
39,90 zł 42,00 zł
ZWIEGER BLACK STONE Komplet patelni uniwersalnych 20 + 24 + 28 cm / GREBLON non-stick
ZWIEGER BLACK STONE Komplet patelni uniwersalnych 20 + 24 + 28 cm / GREBLON non-stick
447,00 zł 519,97 zł

Blog

24 48 96
  • z 6
  • >
Jaka powinna być filiżanka do kawy?
Jaka powinna być filiżanka do kawy? Wybór odpowiedniej filiżanki do kawy nie jest jedynie kwestią estetyki, ale i funkcjonalności. Dzięki niej codzienny rytuał picia tego aromatycznego naparu zamienia się w wyjątkowe doświadczenie. Różnorodność artykułów dostępnych na rynku może przyprawić o dezorientację. W jaką filiżankę najlepiej zainwestować? Na co zwrócić uwagę robiąc zakupy? Spis t... czytaj więcej
Jaki jest dobry garnek do gotowania na parze?
Jaki jest dobry garnek do gotowania na parze? Gotowanie na parze to metoda, która cieszy się rosnącą popularnością. Zwłaszcza wśród osób, które cenią sobie zdrowy styl życia i naturalny smak. Aby efekty kulinarnych działań były zadowalające, konieczne jest korzystanie z odpowiedniego garnka. Jego wybór może być dla niektórych kłopotliwy. Po jaki model sięgnąć? Na co zwrócić uwagę? Oto zbiór najważn... czytaj więcej
Co jest lepsze parowar czy garnek do gotowania na parze?
Co jest lepsze parowar czy garnek do gotowania na parze? Gotowanie na parze to jedna z najpopularniejszych metod obróbki termicznej. Korzysta z niej coraz więcej osób. Niektórzy zastanawiają się nad tym, w co zainwestować. W parowar, czy garnek przeznaczony do gotowania na parze? Wybór odpowiedniego sprzętu może wydawać się skomplikowany, ale w rzeczywistości sprowadza się do kilku kluczowych kwestii. W poniż... czytaj więcej
Jakie filiżanki do kawiarni?
Jakie filiżanki do kawiarni? Na sukces kawiarni składa się wiele czynników. Jednym z nich jest odpowiednie wyposażenie. Trudno wyobrazić sobie profesjonalny lokal, w którym zabrakłoby filiżanek. Niektórzy nie przykładają dużej wagi do wyboru naczyń i zamawiają je bez większego zastanowienia. To błąd. Dobrze dobrana filiżanka potrafi utrzymać idealną temperaturę espresso, podkreślić... czytaj więcej
Jak się gotuje w garnkach na parze?
Jak się gotuje w garnkach na parze? Gotowanie na parze to bardzo prosta i szybka metoda obróbki termicznej. Pozwala wydobyć z produktów ich naturalny smak, zachowując jednocześnie cenne wartości odżywcze. Aby cieszyć się wyśmienitymi, lekkostrawnymi posiłkami, wystarczy jedynie zaopatrzyć się w odpowiedni garnek. Na czym konkretnie polega gotowanie na parze? Oto zbiór najważniejszych info... czytaj więcej
Czy filiżanka jest uważana za naczynie?
Czy filiżanka jest uważana za naczynie? Filiżanka to jeden z obowiązkowych elementów kuchennego wyposażenia. Zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w kawiarniach oraz w lokalach gastronomicznych. Czy aby na pewno jest jednak uznawana za naczynie? Aby odpowiedzieć na to pytanie, należy zagłębić się w specyfikę tego niezwykłego przedmiotu. Spis treści: Czy filiżanka jest uważana za naczyn... czytaj więcej
Jaka jest najlepsza polska porcelana?
Jaka jest najlepsza polska porcelana? Polska porcelana to synonim elegancji, tradycji i niezrównanej jakości. Od pokoleń zdobi stoły w kraju i poza jego granicami. Jej wybór to nie tylko kwestia estetyki, ale również inwestycja w funkcjonalność. Zainteresowanie tymi artykułami ciągle rośnie. Co sprawia, że są postrzegane jako wyjątkowe? W czym tkwi sekret ich sukcesu i w jakie produkty wart... czytaj więcej
Jak sprawdzić wartość porcelany?
Jak sprawdzić wartość porcelany? Wiele osób znajduje na strychach i w kredensach rozmaite naczynia. Niekiedy krewni wręczają w prezencie zastawy, które są obecne w rodzinie od wielu długich lat. Jak ocenić ich rzeczywistą wartość? To spore wyzwanie. Nie trzeba być jednak wykwalifikowanym ekspertem, aby sobie z nim poradzić. Poniższy poradnik pozwoli szybko i bez zbędnych problemów spra... czytaj więcej
Z jakiej firmy najlepiej kupić garnki?
Z jakiej firmy najlepiej kupić garnki? Właściwie dobrane naczynia zauważalnie podnoszą komfort pracy w kuchni. Wpływają także na smak przyrządzanych potraw. Obecnie na rynku nie brakuje garnków o wielu kształtach, wymiarach i właściwościach. Poszczególni producenci nieustannie podkreślają wyjątkowość i wysoką jakość swoich wyrobów. Czy aby na pewno wszystkie z nich zasługują na uwagę? Jak wy... czytaj więcej
Ile kosztuje komplet garnków do płyty indukcyjnej?
Ile kosztuje komplet garnków do płyty indukcyjnej? Płyta indukcyjna jest funkcjonalna i prezentuje się bardzo nowocześnie. Aby móc z niej korzystać, trzeba jednak dysponować odpowiednimi naczyniami. Czy zakup garnków przystosowanych do tego urządzenia będzie stanowił spore obciążenie domowego budżetu? Od czego zależy ich cena i gdzie najlepiej robić zakupy? Oto zbiór najważniejszych informacji. Spis tr... czytaj więcej
Czy porcelanę Lubiana można myć w zmywarce?
Czy porcelanę Lubiana można myć w zmywarce? Porcelanowe serwisy to symbol gustu, wyrafinowania i klasy. Zamieniają każdy posiłek w wykwintną degustację i pozwalają celebrować z pozoru zwyczajne chwile. Inwestycja w takie wyroby to znakomity pomysł. Dużą popularnością cieszą się komplety marki Lubiana. Wymagają one jednak właściwej pielęgnacji i przestrzegania podstawowych zasad użytkowania. Wiele... czytaj więcej
Czy garnki z powłoką ceramiczną są zdrowe?
Czy garnki z powłoką ceramiczną są zdrowe? Dziś coraz więcej osób przykłada wagę do zdrowego stylu życia. Często zadają sobie pytania dotyczące bezpieczeństwa przedmiotów, których używają na co dzień. Należą do nich między innymi naczynia. Garnki z powłoką ceramiczną można znaleźć w wielu gospodarstwach domowych. Czy gotowanie w nich jest zdrowe? Czy obietnice producentów o przyrządzaniu posiłkó... czytaj więcej
Czy garnki granitowe można myć w zmywarce?
Czy garnki granitowe można myć w zmywarce? Garnki granitowe wspaniale się prezentują i już z oddali przykuwają wzrok. Co zrobić, by jak najdłużej wyglądały jak nowe? Ogromną rolę odgrywa odpowiednia pielęgnacja. Wiele osób zastanawia się nad tym, czy tego rodzaju naczynia można myć w zmywarce. Choć wizja oszczędności czasu i energii jest bardzo kusząca, lepiej nie działać pod wpływem impulsu. W ... czytaj więcej
Czy garnki emaliowane są dobre?
Czy garnki emaliowane są dobre? Garnki emaliowane przywodzą na myśl domowe ciepło i tradycję. Zachwycają swoimi walorami estetycznymi, a do tego są praktyczne. Nie można odmówić im uniwersalnego charakteru, jednak czy każdy będzie z nich zadowolony? W poniższym artykule przybliżymy specyfikę tych elementów kuchennego wyposażenia. Wymienimy zarówno ich mocne, jak i nieco słabsze strony... czytaj więcej
W jakie garnki najlepiej zainwestować?
W jakie garnki najlepiej zainwestować? Wybór garnków powinien być dobrze przemyślany. Podjęcie odpowiedniej decyzji jest niezbędne do tego, by móc cieszyć się komfortem użytkowania i trwałością kuchennego wyposażenia. Na rynku nie brakuje dziś rozmaitych naczyń, które różnią się wyglądem, materiałem, z którego je wykonano oraz kształtem i pojemnością. Czym kierować się podczas zakupów? Na co... czytaj więcej
Z czego są najzdrowsze garnki do gotowania?
Z czego są najzdrowsze garnki do gotowania? Wybór odpowiednich garnków to znacznie więcej niż kwestia estetyki czy wygody. To fundamentalny element świadomego gotowania i dbania o zdrowie swoje oraz bliskich. Czy naczynia, w których codziennie przygotowywane są posiłki, są w pełni bezpieczne? Czy materiał, z którego są wykonane, nie wchodzi w reakcję z żywnością, uwalniając niepożądane substancje... czytaj więcej
Czy garnki Gerlacha można myć w zmywarce?
Czy garnki Gerlacha można myć w zmywarce? Osoby, które na co dzień używają garnków Gerlacha zastanawiają się, czy można bezpiecznie myć je w zmywarce. Zdajemy sobie sprawę, że wybór odpowiedniej metody czyszczenia wpływa nie tylko na wygodę, ale przede wszystkim na trwałość i wygląd naczyń. Przygotowaliśmy poradnik oparty na oficjalnych zaleceniach producenta oraz naszym doświadczeniu, aby rozw... czytaj więcej
Jakie są najlepsze garnki z powłoką nieprzywierającą?
Jakie są najlepsze garnki z powłoką nieprzywierającą? Koniec z przypalonymi potrawami i żmudnym szorowaniem! Wybór odpowiednich garnków to fundament każdej kuchni, a te z powłoką nieprzywierającą to prawdziwy przełom w codziennym gotowaniu. Pozwalają na przygotowywanie zdrowszych posiłków z minimalną ilością tłuszczu, a ich czyszczenie jest dziecinnie proste. Pomożemy znaleźć zestaw idealnie dopasowany do ... czytaj więcej
Która seria garnków Zwieger jest najlepsza?
Która seria garnków Zwieger jest najlepsza? Wybór odpowiednich garnków ma ogromny wpływ na komfort codziennego gotowania. Marka Zwieger oferuje kilka serii naczyń, które różnią się materiałem, funkcjonalnością i designem. W gąszczu dostępnych opcji łatwo się pogubić, dlatego przygotowaliśmy praktyczny przewodnik, który pozwoli lepiej zrozumieć nasze linie produktów i wybrać rozwiązanie najlepiej ... czytaj więcej
Czy garnki Zwieger można myć w zmywarce?
Czy garnki Zwieger można myć w zmywarce? Ten, kto kupił garnki Zwieger na pewno chce, aby służyły mu jak najdłużej. To zrozumiałe! Inwestycja w wysokiej jakości naczynia to decyzja na lata, dlatego naturalnie pojawia się pytanie: „Czy garnki Zwieger można myć w zmywarce?”. Obawa o uszkodzenie pięknej powłoki czy utratę właściwości jest jak najbardziej na miejscu. Spieszymy z odpowiedzią! W ty... czytaj więcej
Czy patelnie Gerlach są dobre?
Czy patelnie Gerlach są dobre? Stojąc przed wyborem nowej patelni, można poczuć się przytłoczonym. Na rynku dostępnych jest mnóstwo opcji, a każda z nich obiecuje idealne smażenie. Pytanie „Czy patelnie Gerlach są dobre?” jest jednym z tych, które często pojawiają się podczas poszukiwań. Chcemy pomóc podjąć świadomą decyzję, dlatego przygotowaliśmy rzetelną analizę opartą na faktach,... czytaj więcej
Jakie patelnie do smażenia są najlepsze i najzdrowsze?
Jakie patelnie do smażenia są najlepsze i najzdrowsze? Wybór nowej patelni wydaje się prostą decyzją, ale gdy stajemy przed sklepową półką, mnogość opcji może przytłaczać. Żeliwna, ceramiczna, a może tytanowa? To pytanie zadaje sobie każdy, komu zależy nie tylko na smaku potraw, ale przede wszystkim na zdrowiu swojej rodziny. Rozumiemy te dylematy. Dlatego przygotowaliśmy kompleksowy poradnik, który rozwiej... czytaj więcej
Jaka patelnia jest lepsza ceramiczna czy tytanowa?
Jaka patelnia jest lepsza ceramiczna czy tytanowa? Wybór idealnej patelni nie zawsze idzie jak z płatka. Stajemy przed półką sklepową lub przeglądamy oferty online i pojawia się dylemat: ceramiczna czy tytanowa? Obie kuszą obietnicami zdrowego gotowania i nieprzywierającej powierzchni, ale która z nich naprawdę sprawdzi się w kuchni? Rozumiemy te wątpliwości. Dlatego przygotowaliśmy kompleksowy przewodn... czytaj więcej
Czy akcesoria Gerlach nadają się do zmywarki?
Czy akcesoria Gerlach nadają się do zmywarki? Czy akcesoria Gerlach można bezpiecznie umyć w zmywarce? To pytanie, które zadaje sobie wielu miłośników tej renomowanej polskiej marki. Obawa o uszkodzenie ulubionych narzędzi kuchennych jest w pełni zrozumiała. Dobra wiadomość jest taka, że odpowiedź często brzmi "tak", ale diabeł tkwi w szczegółach. W tym kompleksowym poradniku rozwiane zostaną wsze... czytaj więcej
Czy nowe garnki należy wygotować przed pierwszym użyciem?
Czy nowe garnki należy wygotować przed pierwszym użyciem? Nowe, lśniące garnki na kuchennym blacie – to widok, który cieszy każdego miłośnika gotowania. Zanim jednak rzuci się w wir kulinarnych eksperymentów, w głowie pojawia się ważne pytanie: czy nowe garnki należy wygotować przed pierwszym użyciem? Obawy o zdrowie, resztki produkcyjne i chęć zadbania o nowy sprzęt są całkowicie naturalne. W tym kompleksowy... czytaj więcej
Czy warto kupić garnek do gotowania na parze?
Czy warto kupić garnek do gotowania na parze? Czy garnek do gotowania na parze to kolejny kuchenny gadżet, który po dwóch użyciach wyląduje na dnie szafki? A może to sposób na to, aby ułatwić sobie prowadzenie zdrowego trybu życia, przy okazji jedząc smaczne posiłki? Ten artykuł to zbiór praktycznych odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące garnka do gotowania na parze. Rozwiane zostaną wątpliwośc... czytaj więcej
Jak dbać o akcesoria kuchenne Gerlach?
Jak dbać o akcesoria kuchenne Gerlach? Inwestycja w akcesoria kuchenne marki Gerlach to decyzja o postawieniu na jakość, trwałość i niezawodność. To narzędzia, które mają służyć przez lata, stając się cichymi bohaterami codziennych i odświętnych posiłków. Ale nawet najlepsze akcesoria potrzebują odrobiny troski, aby zachować swój blask i funkcjonalność. W tym poradniku krok po kroku pokażemy... czytaj więcej
Na czym najlepiej gotować na parze?
Na czym najlepiej gotować na parze? Gotowanie na parze przeżywa swój renesans. Coraz więcej osób odkrywa, że to nie tylko jeden z najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków, ale też metoda, która pozwala wydobyć z jedzenia maksimum smaku i aromatu. Tylko jakie garnki wybrać? Ten praktyczny przewodnik rozwieje wszelkie wątpliwości i pomoże wybrać rozwiązanie idealnie dopasowane do kuc... czytaj więcej
Czy patelnię ze stali nierdzewnej trzeba wypalać?
Czy patelnię ze stali nierdzewnej trzeba wypalać? Kupno nowej patelni ze stali nierdzewnej to często początek kulinarnych eksperymentów. Jednak zanim na jej lśniącej powierzchni skwierczeć będą ulubione potrawy, w głowie pojawia się podstawowe pytanie: czy taką patelnię trzeba wypalać? To częsta wątpliwość, a odpowiedź jest prostsza, niż mogłoby się wydawać. W tym artykule rozwiewamy mity i przedstawia... czytaj więcej
Czy garnki Fiskars są dobre?
Czy garnki Fiskars są dobre? Wybór idealnych garnków to decyzja na lata, która wpływa na komfort codziennego gotowania. Stając przed półką sklepową, łatwo poczuć się zagubionym, jeśli nie wiadomo, co wybrać. Jedną z marek, która regularnie przyciąga uwagę, jest Fiskars – fiński producent z bogatą tradycją. Ale czy garnki Fiskars są dobre? Czy ich cena jest adekwatna do jakości? Sp... czytaj więcej
Czy garnki Gerlach są dobre?
Czy garnki Gerlach są dobre? Czy garnki Gerlach to dobry wybór do kuchni? To pytanie zadaje sobie wiele osób, stojąc przed decyzją o zakupie nowego zestawu. W końcu to inwestycja na lata. Dlatego przygotowaliśmy kompleksowy poradnik, oparty na rzetelnych opiniach, danych i doświadczeniach użytkowników. Przeanalizujemy zalety i podpowiemy, jak dbać o garnki, aby służyły jak najdłuże... czytaj więcej
Czy Zwieger to polska marka?
Czy Zwieger to polska marka? W ostatnich latach coraz chętniej wspieramy rodzimy biznes, a patriotyzm konsumencki stał się czymś więcej niż tylko pustym hasłem. Wybierając polskie produkty, inwestujemy w naszą gospodarkę i mamy realny wpływ na jej rozwój. Właśnie dlatego tak wiele osób, urządzając serce swojego domu, czyli kuchnię, zadaje sobie pytanie: czy Zwieger to polska marka?... czytaj więcej
Które garnki gerlacha są najlepsze?
Które garnki gerlacha są najlepsze? Które garnki Gerlacha będą najlepsze w kuchni? Wybór idealnego zestawu może wydawać się skomplikowany, ale bez obaw –to najlepsze miejsce ku temu, aby znaleźć wszystko to, czego się szuka. Rozumiemy, że zakup garnków to inwestycja na lata, która wpływa na komfort i przyjemność codziennego gotowania. Dlatego przygotowaliśmy praktyczny przewodnik po model... czytaj więcej
Jakich patelni należy unikać?
Jakich patelni należy unikać? Wybór odpowiedniej patelni to coś więcej niż kwestia smaku potraw. To decyzja, która bezpośrednio wpływa na zdrowie domowników. Czy teflon jest szkodliwy? Czy patelnia po babci jest na pewno bezpieczna? Wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa naczyń kuchennych są uzasadnione. Dlatego powstał ten kompletny przewodnik, który rozwiewa mity i pozwala dokonywać... czytaj więcej
Jaka jest najlepsza patelnia ze stali nierdzewnej Gerlach?
Jaka jest najlepsza patelnia ze stali nierdzewnej Gerlach? Wybór idealnej patelni to coś więcej niż zwykły zakup – to inwestycja w tysiące przyszłych posiłków, w smak i jakość gotowania. Kiedy staje się przed półką uginającą się od naczyń, łatwo poczuć się przytłoczonym. Wiadomo jednak, że warto wybrać, coś trwałego, niezawodnego i bezpiecznego dla zdrowia. W takich sytuacjach warto wybrać symbol polskiej jakoś... czytaj więcej
Przepis na gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
Przepis na gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym Czy jest coś, co bardziej kojarzy się z domowym, polskim obiadem niż gołąbki? Ich zapach unoszący się w całym domu przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. To danie, które wymaga czasu i pracy. Jego przygotowanie nie jest jednak tak trudne, jak można sądzić. Oto zbiór informacji i praktycznych wskazówek, dzięki którym każdy sobie z tym poradzi. Spis treśc... czytaj więcej
Sałatka z quinoa, awokado i fetą – lekki przepis
Sałatka z quinoa, awokado i fetą – lekki przepis Czy można szybko i bez zbędnych problemów przyrządzić zdrowy i smaczny posiłek, który nie obciąży żołądka? Oczywiście. Doskonałym przykładem jest sałatka z quinoa, awokado i fetą. Jest pełna wartości odżywczych, efektownie prezentuje się na talerzu, a do tego stanowi prawdziwą ucztę dla podniebienia. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, żeby przygot... czytaj więcej
Placuszki z cukinii z jogurtem czosnkowym – przepis
Placuszki z cukinii z jogurtem czosnkowym – przepis Placuszki z cukinii z jogurtem czosnkowym to propozycja na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Znakomicie sprawdzi się na obiad i na kolację. Chrupiące placki wspaniale komponują się z aksamitnym i wyrazistym sosem jogurtowo-czosnkowym. Są sycące i pełne składników odżywczych, a z ich przygotowaniem poradzi sobie właściwie każdy. Od czego zacząć i o czym ... czytaj więcej
Tofu w sosie teriyaki z warzywami – przepis
Tofu w sosie teriyaki z warzywami – przepis Kuchnia azjatycka inspiruje do eksperymentowania i zachwyca bogactwem smaków oraz kolorami. Tofu w sosie teriyaki z warzywami to propozycja dla osób, które cenią szybkie, zdrowe i uniwersalne potrawy. Danie można łatwo modyfikować, dostosowując je do własnych upodobań lub zawartości lodówki. O czym pamiętać, przystępując do gotowania? Na co zwrócić szcz... czytaj więcej
Tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym (Tom Yum)
Tajska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym (Tom Yum) Tom Yum to królowa tajskich zup. Kojarzy się z tętniącymi życiem ulicami Bangkoku i zapachem egzotycznych przypraw. Wbrew pozorom wcale nie trzeba wybierać się w daleką podróż, by móc jej skosztować. Przyrządzenie tej niezwykłej potrawy we własnym domu jest nie tylko możliwe, ale i bardzo proste. Oto wszystko, co trzeba wiedzieć, by poradzić sobie z tym... czytaj więcej
Zupa krem z brokułów z serem pleśniowym – przepis
Zupa krem z brokułów z serem pleśniowym – przepis Zupa krem z brokułów z serem pleśniowym udowadnia, że często proste połączenia bywają najlepsze. Aksamitna, gładka konsystencja, głęboki zielony kolor i wyrazisty smak sprawiają, że trudno przejść obojętnie obok tego dania. To idealna propozycja na zdrowy rodzinny obiad, czy elegancką przystawkę podczas przyjęcia w domowym zaciszu. Jak przyrządzić zupę,... czytaj więcej
Zapiekanka makaronowa z serem i szynką – szybki przepis
Zapiekanka makaronowa z serem i szynką – szybki przepis Czasami w kuchni liczy się prostota i szybkość. W takich chwilach zapiekanka makaronowa z serem i szynką sprawdza się doskonale. To danie nie wymaga kulinarnych umiejętności, a potrafi pozytywnie zaskoczyć. Zarówno domowników, jak i gości. Jest również znakomitym pomysłem na wykorzystanie pozostałości makaronu, sera czy kilku ostatnich plasterków szynki... czytaj więcej
Moussaka grecka z bakłażanem i mięsem mielonym – przepis
Moussaka grecka z bakłażanem i mięsem mielonym – przepis Grecka moussaka przywodzi na myśl letnie wyjazdy na południe Europy. To sycąca, aromatyczna zapiekanka z bakłażana, mięsa mielonego i aksamitnego beszamelu. Doskonale smakuje i efektownie się prezentuje. Cieszy się ogromną popularnością nie tylko w Grecji. Nie da się ukryć, że jej przygotowanie wymaga czasu, jednak zdecydowanie warto wykazać się odrobin... czytaj więcej
Kurczak General Tso – przepis na słodko-pikantne danie chińskie
Kurczak General Tso – przepis na słodko-pikantne danie chińskie Kurczak General Tso to jedno dań kuchni chińsko-amerykańskiej. Słodki i pikantny zarazem. Chrupiący z zewnątrz i soczysty w środku. Oblany lśniącym sosem o głębokim aromacie. To klasyk, który od lat króluje w menu restauracji na całym świecie. Poniższy przepis sprawi, że każdy będzie w stanie cieszyć się jego smakiem bez konieczności wychodzenia z domu.... czytaj więcej
Risotto z grzybami i parmezanem – przepis
Risotto z grzybami i parmezanem – przepis Kremowe, pachnące i niezwykle aromatyczne. Takie jest risotto z grzybami i parmezanem. Wiele osób chętnie zamawia je w restauracji, jednak nie przyrządza go we własnym domu. Wszystko dlatego, że jest uznawane za czasochłonne danie, które wymaga sporych umiejętności kulinarnych. W rzeczywistości jego przygotowanie wcale nie musi być skomplikowane. Jak po... czytaj więcej
Pad Thai z krewetkami – przepis na klasyczne danie tajskie
Pad Thai z krewetkami – przepis na klasyczne danie tajskie Pad Thai to jedno z flagowych dań kuchni tajskiej. Aromatyczne, słodkie, kwaśne i ostre zarazem. Jedyne w swoim rodzaju. Najczęściej podaje się je z makaronem ryżowym, krewetkami, jajkiem i chrupiącymi dodatkami. Mogłoby się wydawać, że jego przyrządzenie jest stosunkowo proste. Wymaga jednak podstawowej wiedzy, odpowiednich produktów i sprawdzonego prz... czytaj więcej
Tajskie zielone curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajskie zielone curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym Zielone curry od pokoleń uznawane jest za jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw tajskiej kuchni. Wyróżnia się intensywnym smakiem, egzotycznym aromatem i przyjemnie kremową konsystencją. Zachwyca świeżością składników i umiejętnym połączeniem przypraw. To jedno z tych dań, które stanowią ucztę dla podniebienia i zachęcają do kulinarnych eksperyment... czytaj więcej
Szakszuka – jajka w pomidorach po izraelsku (przepis)
Szakszuka – jajka w pomidorach po izraelsku (przepis) Szakszuka to aromatyczne jajka gotowane w gęstym sosie pomidorowym, z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw. Znakomicie sprawdzi się jako sycące śniadanie, czy późny lunch. Dziś kojarzona jest głównie z kuchnią izraelską, choć jej korzenie sięgają aż krajów północnoafrykańskich. To danie zachwyca bogactwem smaków i kolorów. Na dodatek jest uniwersalne i ... czytaj więcej
Kurczak tikka masala z ryżem basmati – przepis
Kurczak tikka masala z ryżem basmati – przepis Kurczak tikka masala łączy w sobie egzotyczny charakter kuchni indyjskiej z łatwością przygotowania. Jest intensywny i aromatyczny. Soczyste mięso marynowane w jogurcie z mieszanką przypraw i kremowy sos pomidorowy doskonale się ze sobą komponują. Serwowane z puszystym ryżem basmati, stanowią pełnowartościowy i pyszny posiłek. Poniższy przepis sprawi, ż... czytaj więcej
Falafel – przepis na chrupiące kotleciki z ciecierzycy
Falafel – przepis na chrupiące kotleciki z ciecierzycy Falafel to danie, które cieszy się dużą popularnością. Nie tylko na Bliskim Wschodzie, skąd pochodzi, ale również w Europie i Ameryce. Te niewielkie kotleciki z ciecierzycy są uwielbiane przez wegan, wegetarian i miłośników aromatycznych, dobrze przyprawionych potraw. Ich wyjątkowy smak, chrupiąca skórka i miękki środek sprawiają, że trudno im się oprze... czytaj więcej
Eintopf – przepis na niemiecki jednogarnkowiec z warzywami i mięsem
Eintopf – przepis na niemiecki jednogarnkowiec z warzywami i mięsem W niemieckiej kuchni od wieków królują dania treściwe, rozgrzewające i przygotowywane z łatwo dostępnych składników. Doskonałym przykładem jest eintopf. To potrawa jednogarnkowa, która może być przyrządzana na różne sposoby. Dużą popularnością cieszą się zarówno jej mięsne warianty, jak i lekkie wersje wegetariańskie. Stanowi idealną propozycję obiadową... czytaj więcej
Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym – przepis
Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym – przepis Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym to propozycja, która łączy wyrafinowanie kuchni włoskiej z lekkością i świeżością śródziemnomorskich smaków. To danie, które jest eleganckie, a zarazem proste do zrobienia. Delikatna cielęcina nabiera charakteru dzięki aromatycznemu, aksamitnemu sosowi. Przełamuje słodycz mięsa orzeźwiającą nutą i sprawia, że całość ... czytaj więcej
Przepis na duszone polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym
Przepis na duszone polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym prezentują się jak wyrafinowane danie z renomowanej restauracji. Idealnie sprawdzą się jako niedzielny obiad i romantyczna kolacja. Doskonale smakują, a ich przygotowanie wcale nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Mięso jest soczyste, miękkie i delikatne, a kremowy sos otula je aksamitną ... czytaj więcej
Domowa pizza na cienkim cieście – przepis
Domowa pizza na cienkim cieście – przepis Pyszną pizzę można zjeść nie tylko we Włoszech, czy w znanych restauracjach. Niemal każdy jest w stanie przygotować ją w swojej własnej kuchni. Zrobienie tego dania od podstaw zapewni ogromną satysfakcję. Pozwoli także cieszyć się pełną kontrolą nad tym, jak będzie ono smakowało. Nie trzeba być profesjonalnym kucharzem, by przyrządzić pizzę, która zachw... czytaj więcej
Przepis na delikatne pierogi ruskie z cebulką
Przepis na delikatne pierogi ruskie z cebulką Pierogi ruskie, wbrew swojej nazwie, są jednym z tradycyjnych polskich dań. Delikatne ciasto i pyszny farsz sprawiły, że cieszą się bardzo dużą popularnością. Serwują je liczne restauracje i bary mleczne, jednak nie da się ukryć, że najlepiej smakują te przyrządzone własnoręcznie. Jak się do tego zabrać? Oto najważniejsze informacje i zbiór praktycznych... czytaj więcej
Enchiladas z kurczakiem i serem – przepis
Enchiladas z kurczakiem i serem – przepis Enchiladas to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni meksykańskiej. Pszenne lub kukurydziane tortille, pyszny farsz i aromatyczna warstwa złożona z sosu i sera. To wszystko stanowi ucztę dla podniebienia. Wiele osób chętnie zamawia tę potrawę w restauracjach. Brakuje im jednak odwagi do tego, by spróbować przyrządzić ją samodzielnie. Oto przepis... czytaj więcej
Empanadas – przepis na hiszpańskie pierożki z mięsem i warzywami
Empanadas – przepis na hiszpańskie pierożki z mięsem i warzywami Empanadas, czyli pyszne hiszpańskie pierożki, zdobyły sławę nie tylko na Półwyspie Iberyjskim. Goszczą na stołach również w Ameryce Łacińskiej i takich krajach jak Polska. Mogą stanowić przekąskę podawaną podczas przyjęcia, a także danie główne. Różnorodność farszów, łatwość przygotowania i spora dowolność w zakresie serwowania sprawiają, że ta potrawa ... czytaj więcej
Dorsz w panierce z puree ziemniaczanym – przepis
Dorsz w panierce z puree ziemniaczanym – przepis Dorsz w panierce z puree ziemniaczanym to danie, które od lat cieszy się dużą popularnością. Jest proste w przygotowaniu, a przy tym sycące. Wystarczy odrobina kreatywności, by zaserwować je w gustowny sposób i wzbudzić zachwyt na twarzach domowników oraz gości. Chrupiąca ryba i kremowe puree tworzą harmonijną całość, której trudno się oprzeć. Jak przyr... czytaj więcej
Dorada pieczona z cytryną i ziołami – przepis
Dorada pieczona z cytryną i ziołami – przepis Dorada zachwyca swoim delikatnym, lekko słodkawym smakiem. Jest niskokaloryczna, ale ma wysoką wartość odżywczą. Znakomicie komponuje się z aromatycznymi ziołami i cytrusami. Popularna w krajach południowej Europy, zyskała również wielu miłośników w Polsce. Stanowi znakomitą propozycję zdrowego, lekkiego obiadu i kolacji. Jej przyrządzenie wcale nie jes... czytaj więcej
Ciasto francuskie z kurczakiem i szpinakiem – przepis
Ciasto francuskie z kurczakiem i szpinakiem – przepis Ciasto francuskie słynie ze swojego uniwersalnego charakteru. Pozwala w krótkim czasie stworzyć wyśmienite przekąski, a nawet dania główne. Znakomicie sprawdza się zarówno w wersji na słodko, jak i w tej wytrawnej. Jedną z bardzo ciekawych propozycji jest nadzianie go szpinakiem i kurczakiem. Takie połączenie zachwyca aromatem, smakiem i wyglądem. Okaże... czytaj więcej
Ciecierzyca po marokańsku w sosie pomidorowym – przepis
Ciecierzyca po marokańsku w sosie pomidorowym – przepis Idealna propozycja rozgrzewającego, sycącego posiłku, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji? Ciecierzyca po marokańsku w sosie pomidorowym! To danie kuchni północnoafrykańskiej. Bogate w przyprawy, pełne warzyw i roślin strączkowych. Idealne dla wegetarian i nie tylko. Obfituje w szereg wartości odżywczych i jest wyjąt... czytaj więcej
Chłodnik litewski z jajkiem – przepis
Chłodnik litewski z jajkiem – przepis Chłodnik litewski z jajkiem przywodzi na myśl ciepłe, letnie dni i lekkie posiłki. Intensywny kolor i świeżość warzyw sprawiają, że pięknie się prezentuje i doskonale smakuje. To sycąca, a zarazem orzeźwiająca zupa. Jej przyrządzenie nie wymaga gotowania bulionu, skomplikowanych technik czy długiego stania przy kuchence. Choć pochodzi ze Wschodu, bardzo... czytaj więcej
Curry z krewetkami i warzywami – przepis
Curry z krewetkami i warzywami – przepis Curry z krewetkami to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni azjatyckiej. Aromatyczne, kremowe i pełne wyrazistych przypraw. Stanowi prawdziwą ucztę dla zmysłów. Jest proste w wykonaniu, a zapewnia bogactwo smaków i efektownie prezentuje się na talerzu. Dzięki świeżym owocom morza, sezonowym warzywom i intensywnej paście curry można wyruszyć w ... czytaj więcej
Cordon Bleu – panierowany filet z szynką i serem
Cordon Bleu – panierowany filet z szynką i serem Cordon Bleu to klasyk, który na dobre zagościł w menu restauracji i gospodarstw domowych na całym świecie. Jego popularność nie jest dziełem przypadku, a historia sięga nie tylko Francji, ale i Szwajcarii. To danie stanowi idealne połączenie kruchego, soczystego mięsa z rozpływającym się serem i aromatyczną szynką. Całość otula chrupiąca, złocista panie... czytaj więcej
Chili con carne – pikantne danie z mięsem mielonym
Chili con carne – pikantne danie z mięsem mielonym Pełne intensywnego aromatu, rozgrzewające i sycące. Dokładnie takie jest chili con carne. Nazwa sugeruje kuchnię meksykańską, jednak historia tej potrawy sięga pogranicza Meksyku i południowych Stanów Zjednoczonych, a zwłaszcza Teksasu. Właśnie tam narodziła się jej klasyczna wersja, która przetrwała aż do dziś. Połączenie mięsa mielonego, strączków i w... czytaj więcej
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym – przepis
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym – przepis Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym to jedno z tych dań, które zachwycają zarówno smakiem, jak i aromatem. Łączy w sobie orientalne przyprawy, kremową konsystencję i delikatność mięsa drobiowego. Jest inspirowane kuchnią indyjską i tajską, jednak cieszy się popularnością także w Europie. To pożywna potrawa, która znakomicie sprawdzi się jako obiad, czy... czytaj więcej
Bigos staropolski z kiszonej kapusty – przepis
Bigos staropolski z kiszonej kapusty – przepis Bigos staropolski to symbol polskiej kuchni. Aromatyczny, pełen mięsa, przypraw i kiszonej kapusty. Przez wieki gościł zarówno na królewskich stołach, jak i w wiejskich chatach. To potrawa, która dojrzewa z czasem – dosłownie i w przenośni. Każde podgrzanie wydobywa z niej nowe nuty smakowe, a długie duszenie nadaje niepowtarzalnego charakteru. W j... czytaj więcej
Bułgarska musaka z ziemniakami i mięsem mielonym – przepis
Bułgarska musaka z ziemniakami i mięsem mielonym – przepis Kuchnia bułgarska potrafi zaskakiwać prostotą składników i głębią smaku. Żywym dowodem jest bułgarska musaka – zapiekanka, której głównymi składnikami są ziemniaki i mielone mięso. To domowa potrawa, która jest wyjątkowo sycąca i aromatyczna. Choć podobne przepisy można znaleźć w kuchni greckiej czy serbskiej, to właśnie bułgarska wersja tej potrawy pod... czytaj więcej
Boeuf Bourguignon – przepis na francuski gulasz wołowy
Boeuf Bourguignon – przepis na francuski gulasz wołowy Francuska kuchnia od lat uchodzi za jedną z najbardziej wyrafinowanych na świecie. Wśród wielu wyjątkowych dań jedno zasługuje na szczególną uwagę – Boeuf Bourguignon. Pod tą nazwą kryje się tradycyjny francuski gulasz wołowy. Duszony w czerwonym winie z dodatkiem warzyw i aromatycznych ziół. Łączy w sobie elegancję, głęboki smak i imponującą histo... czytaj więcej
Barszcz czerwony – przepis
Barszcz czerwony – przepis Barszcz czerwony to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni polskiej. Często pojawia się na wigilijnym stole, ale równie chętnie przyrządzany jest na co dzień. Głęboki kolor, intensywny smak i delikatna kwaskowatość sprawiają, że trudno mu się oprzeć. Choć istnieje wiele przepisów na tę zupę, jej klasyczna wersja wciąż pozostaje symbolem domowego... czytaj więcej
Burgery wołowe z domowymi frytkami – przepis
Burgery wołowe z domowymi frytkami – przepis Burgery wołowe to klasyk kuchni amerykańskiej, który szturmem podbił serca smakoszy na całym świecie. Choć fast foody nie kojarzą się ze zdrową dietą, domowa wersja tego dania to coś zupełnie innego. Wysokiej jakości składniki, dobrej klasy mięso i staranne przygotowanie sprawią, że burger będzie pyszny i odżywczy. Dzięki poniższym wskazówkom każdy por... czytaj więcej
Przepis na carbonara – klasyczny makaron z boczkiem i parmezanem
Przepis na carbonara – klasyczny makaron z boczkiem i parmezanem Makaron carbonara to jedno z tych dań, które zdobyły uznanie niemal na całym świecie. Uwielbiane za kremową konsystencję, głęboki smak i błyskawiczny sposób przygotowania. Gości nie tylko we włoskich restauracjach, ale i w wielu domach. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, ale wymaga odrobiny wiedzy i precyzji działania. Jak się do tego zabrać? S... czytaj więcej
Przepis na bulgur z warzywami i kurczakiem
Przepis na bulgur z warzywami i kurczakiem Kasza bulgur coraz częściej gości na stołach jako zdrowa i smaczna alternatywa dla ryżu czy makaronu. Jej delikatny smak i uniwersalność sprawiają, że doskonale pasuje do wielu dań. Znakomitym rozwiązaniem będzie połączenie jej z warzywami i kurczakiem. Stworzy z nimi pożywne, a zarazem lekkie i pyszne danie. To wspaniała propozycja na obiad i kolację.... czytaj więcej
Burrito z kurczakiem i guacamole – przepis
Burrito z kurczakiem i guacamole – przepis Kuchnia meksykańska od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Jest pełna intensywnych smaków, kolorów i aromatów. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań jest burrito. To nic innego jak zbiór przeróżnych składników zawiniętych w pszenną tortillę. W wersji z kurczakiem i guacamole łączy soczyste, przyprawione mięso z aksamitnym, świeżym musem z awoka... czytaj więcej
Przepis na antrykot wołowy z pieczonymi ziemniakami
Przepis na antrykot wołowy z pieczonymi ziemniakami Antrykot wołowy z pieczonymi ziemniakami to danie, któremu trudno się oprzeć. Soczyste, dobrze przyprawione mięso i chrupiące, aromatyczne ziemniaki tworzą duet, który zachwyca zarówno prostotą, jak i bogactwem smaku. To doskonała propozycja na uroczysty obiad, niedzielne spotkanie przy stole czy romantyczną kolację we dwoje. Przyrządzenie tej potrawy n... czytaj więcej
Aromatyczna zupa pomidorowa z bazylią i parmezanem – przepis
Aromatyczna zupa pomidorowa z bazylią i parmezanem – przepis Zupa pomidorowa od lat gości na stołach w wielu domach. Kojarzy się z dzieciństwem, domowym ciepłem i prostotą. Nie wymaga nadzwyczajnych składników ani długiego czasu gotowania. Sławę zyskała przede wszystkim jej klasyczna wersja na rosole z dodatkiem makaronu lub ryżu. Obecnie coraz więcej osób decyduje się na to, by nieco ją unowocześnić. Każdy, kto ... czytaj więcej
Ananasowy kurczak w słodko-kwaśnym sosie
Ananasowy kurczak w słodko-kwaśnym sosie Kurczak w słodko-kwaśnym sosie to danie, które ma wielu miłośników. Łączy w sobie delikatność mięsa, egzotyczną nutę ananasa i wyjątkowe połączenie dwóch zupełnie innych smaków. Taka kompozycja sprawia, że trudno mu się oprzeć. Przygotowanie tej potrawy nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych ani spędzania wielu godzin w kuchni. Wystarczy odr... czytaj więcej
Aubergine parmigiana – zapiekanka z bakłażana
Aubergine parmigiana – zapiekanka z bakłażana Włoska kuchnia słynie z prostoty i niezwykłej umiejętności łączenia kilku składników w danie o wyjątkowym smaku. Jednym z takich klasycznych dań jest aubergine parmigiana – zapiekanka z bakłażana. To delikatna struktura warzyw, głębia pomidorowego sosu i kremowa warstwa roztopionego sera. Zachwyca smakiem, zapachem i wyglądem. Czy przygotowanie tego prz... czytaj więcej
Przepis na azjatyckie stir-fry z kurczakiem i warzywami
Przepis na azjatyckie stir-fry z kurczakiem i warzywami Kuchnia azjatycka od lat inspiruje swoją różnorodnością i intensywnością aromatów. Jednym z najsłynniejszych dań jest stir-fry z kurczakiem i warzywami. W czym tkwi sekret jego sukcesu? Jest smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu. Ponadto zachwyca bogactwem kolorów i pięknie wygląda na talerzu. To wspaniała propozycja na obiad albo kolację. Co zrobić... czytaj więcej
Arancini – przepis na sycylijskie kulki ryżowe z serem
Arancini – przepis na sycylijskie kulki ryżowe z serem Sycylia, słoneczna wyspa pełna aromatów, barw i historii, słynie między innymi z charakterystycznego dania, którym jest arancini. To kulki ryżowe, które urzekają smakiem, strukturą i prostotą przygotowania. Złociste na zewnątrz, aksamitne w środku, wypełnione rozpływającym się serem. Arancini to prawdziwa uczta. Zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. ... czytaj więcej
Przepis na amerykańskie żeberka BBQ z frytkami
Przepis na amerykańskie żeberka BBQ z frytkami Aromatyczne, soczyste żeberka BBQ to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli kuchni amerykańskiej. W połączeniu z idealnie usmażonymi frytkami tworzą zestaw, któremu trudno się oprzeć. Ten przepis to ukłon w stronę klasyki – wyraziste mięso i dodatek ziemniaków od wielu lat cieszy się ogromną popularnością. Oto sprawdzona receptura, która pozwoli pr... czytaj więcej
Aromatyczny gulasz z jagnięciny – jak zrobić?
Aromatyczny gulasz z jagnięciny – jak zrobić? Gulasz z jagnięciny to danie, które przywodzi na myśl głębię smaku i wyjątkowy aromat. Wspaniale sprawdzi się podczas rodzinnego obiadu, eleganckiej kolacji, czy przyjęcia organizowanego w domowym zaciszu. Mięso jagnięce – delikatne, soczyste i niezwykle wyraziste stanowi prawdziwą ucztę dla podniebienia. Właściwie przygotowany gulasz na długo zapadnie... czytaj więcej
Aksamitny krem z dyni z grzankami czosnkowymi
Aksamitny krem z dyni z grzankami czosnkowymi Krem z dyni to jedno z najbardziej aromatycznych i rozgrzewających dań. Idealne zwłaszcza na jesienne i zimowe dni, które nie rozpieszczają swoją aurą. Zupa jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Dynia stanowi bowiem bogate źródło witamin A, C i E, a także błonnika, który wspiera trawienie. Dzięki swojej aksamitnej konsystencji i delikatnemu smakowi krem... czytaj więcej
Jak przechowywać nalewki? Najważniejsze zasady
Jak przechowywać nalewki? Najważniejsze zasady Nalewki to znakomity sposób na cieszenie się smakiem sezonowych owoców przez cały rok. Domowej roboty napój alkoholowy rozgrzewa i stanowi wspaniały dodatek do posiłków. Samo przyrządzenie takiego trunku to jednak dopiero początek. Aby pozostał zdatny do spożywania przez długi czas, należy odpowiednio go przechowywać. Jakich butelek używać i gdzie je um... czytaj więcej
Jak podawać wodę w restauracji?
Jak podawać wodę w restauracji? Nic tak dobrze nie gasi pragnienia, jak woda. Większość osób lubi pić ją podczas spożywania posiłków, traktując jako zdrowszą alternatywę dla alkoholu, czy gazowanych napojów. Warto więc zadbać o to, by w restauracji serwować ją w odpowiedni sposób. Wbrew pozorom nie jest to takie proste, jak można byłoby przypuszczać. Aby zrobić dobre wrażenie na gości... czytaj więcej
Jaka stolnica najlepsza? Te produkty warto wypróbować
Jaka stolnica najlepsza? Te produkty warto wypróbować Wysokiej jakości składniki i umiejętności nie wystarczą do tego, by przygotować wyśmienite ciasto na pierogi, drożdżówkę, czy spód do pizzy. Potrzebna jest jeszcze solidna stolnica. To narzędzie o uniwersalnym zastosowaniu, które jest niezastąpione w każdej kuchni. Nie powinno być kupowane pod wpływem chwili i bez zastanowienia. Aby mieć pewność, że prz... czytaj więcej
Jaki nóż na biwak? Praktyczny poradnik
Jaki nóż na biwak? Praktyczny poradnik Biwak to znakomita okazja ku temu, by cieszyć się aktywnym wypoczynkiem na świeżym powietrzu. Aby móc czerpać przyjemność z kontaktu z naturą i podziwiać malownicze widoki bez zbędnych przeszkód, należy wyruszyć na tę wyprawę z odpowiednim wyposażeniem. W plecaku zdecydowanie powinien znaleźć się porządny nóż. To wielofunkcyjne narzędzie, które znacząco... czytaj więcej
Jak serwować wino? Akcesoria i kieliszki, w które warto zainwestować
Jak serwować wino? Akcesoria i kieliszki, w które warto zainwestować Wino to wspaniały dodatek do obiadów i kolacji. Często pojawia się na stole również podczas rozmaitych przyjęć i uroczystości. Zachwyca aromatem i przykuwa uwagę swoim kolorem. Ten trunek będzie smakował jeszcze lepiej, gdy zostanie zaserwowany w odpowiedni sposób. Jakie akcesoria będą do tego potrzebne? I czym kierować się w trakcie wybierania kieliszk... czytaj więcej
Jak serwować sushi? Naczynia, które warto mieć w swoim domu
Jak serwować sushi? Naczynia, które warto mieć w swoim domu Sushi cieszy się ogromną popularnością nie tylko w Japonii, ale i w Europie. Aby cieszyć się tym przysmakiem, wcale nie trzeba wybierać się do restauracji. Coraz więcej osób decyduje się na przygotowywanie tej potrawy w domowym zaciszu. Aby zrobić to, jak należy, wystarczy dysponować niezbędnymi naczyniami oraz akcesoriami. Tylko wtedy posiłek zamieni s... czytaj więcej
Jaka patelnia sprawdzi się do placków ziemniaczanych?
Jaka patelnia sprawdzi się do placków ziemniaczanych? Proste rozwiązania bywają najlepsze. To powiedzenie sprawdza się zwłaszcza w kuchni. Nieskomplikowane dania, które są wyśmienite i które każdy będzie w stanie przygotować szybko i bez najmniejszych problemów, nie bez powodu mają tak wielu zwolenników. Znakomitym przykładem są placki ziemniaczane. Chrupiące, złote i z miękkim środkiem, który rozpływa się... czytaj więcej
Jak przechowywać grzyby suszone?
Jak przechowywać grzyby suszone? Suszone grzyby znajdują wiele zastosowań w kuchni. Zachwycają intensywnym, głębokim smakiem i sprawiają, że każda zupa i sos stają się dzięki nim bardziej aromatyczne. Wiele osób dodaje je również do potraw mięsnych, risotto, oraz makaronów. Aby przez długi czas stanowiły prawdziwą ucztę dla podniebienia, konieczne jest przechowywanie ich we właściwy sp... czytaj więcej
Jak przechowywać suszone owoce? Najważniejsze informacje
Jak przechowywać suszone owoce? Najważniejsze informacje Słodka przekąska potrafi skutecznie poprawić humor i dodać energii niezbędnej do stawiania czoła codziennym wyzwaniom. Wspaniałą alternatywą dla kalorycznych ciastek i batonów są suszone owoce. Smaczne, pożywne i znacznie zdrowsze niż przetworzone produkty mają wielu zwolenników. Stanowią nieocenione źródło witamin i minerałów. Aby na długo zachowały sw... czytaj więcej
Jak przygotować drinki? Praktyczny przewodnik
Jak przygotować drinki? Praktyczny przewodnik Przyjęcie urodzinowe, wieczorne spotkanie w gronie znajomych, czy uroczysta kolacja zyskają, gdy będą celebrowane w odpowiedni sposób. To doskonałe okazje ku temu, by wznieść toast. Zamiast tradycyjnej lampki wina, czy kufla wypełnionego piwem, warto postawić na coś wyjątkowego i zaserwować drinki godne profesjonalnego barmana. Aby to zrobić, nie wystar... czytaj więcej
Jak zorganizować kuchnię? Sprawdzone sposoby
Jak zorganizować kuchnię? Sprawdzone sposoby W wielu domach to kuchnia, a nie salon, stanowi centrum życia rodzinnego i towarzyskiego. To w niej prowadzone są kulinarne eksperymenty i to tam przyjmuje się gości oraz wspólnie celebruje posiłki. Aby przebywanie w niej sprawiało prawdziwą przyjemność, należy właściwie ją urządzić i zorganizować. Nie da się ukryć, że to pewne wyzwanie, zwłaszcza w prz... czytaj więcej
Jaka patelnia nadaje się do omletów?
Jaka patelnia nadaje się do omletów? Śniadanie to według wielu osób najważniejszy posiłek dnia. Musi być smaczne, pożywne i dostarczać energii potrzebnej do stawiania czoła wyzwaniom. Co więc powinno znaleźć się na talerzu o poranku? Omlet to bez wątpienia propozycja godna uwagi. Jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu, a do tego można serwować go z różnymi dodatkam... czytaj więcej
Czy noże można myć w zmywarce?
Czy noże można myć w zmywarce? Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której brakuje noży. To narzędzia, które każdego dnia są używane do przygotowywania śniadań, obiadów, kolacji i przekąsek. Co za tym idzie, często się brudzą, dlatego utrzymanie ich w czystości bywa prawdziwym wyzwaniem. Zwłaszcza w sporych gospodarstwach domowych. Posiadacze zmywarki z pewnością nie raz pragnęli je do ... czytaj więcej
  • z 6
  • >
Informacje Kontaktowe

DOSTAWA I PŁATNOŚĆ

  • Numer konta bankowego
  • Sposoby płatności
  • Koszty i formy dostawy
  • Faktury i paragony

GWARANCJA I ZWROTY

  • Gwarancja
  • Certyfikaty
  • Reklamacje i zwroty
  • Prawo do odstąpienia od umowy

NAKRYWAMY.PL

  • Kontakt
  • Blog
  • Klub nakrywamy.pl
  • Regulamin sklepu
  • Polityka prywatności
  • Opinie klientów
  • Informacje o sklepie
  • Alfabet nakrywamy.pl
  • Kolekcje nakrywamy.pl
DOŁĄCZ DO NAS
Facebook Instagram

© Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt i oprogramowanie sklepu: ebexo.pl

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
zamknij
Modal title
...
loader
trwa ładowanie
proszę czekać
loader
trwa ładowanie
proszę czekać
fbox overlay load_bg loader